Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túl hangos a hóágyúzás esténként Flachauban

2008.12.20. Bata Attila

Túl hangos a hóágyúzás esténként Flachauban Érdekes feljelentést kapott a rendőrség Flachauban. A sípályák közelében lakó egyik hölgy feljelentette az üzemeltetőket, hogy a túl hangos éjszakai hóágyúzás zavarja a nyugalmát. Sokan várják nagy érdeklődéssel a bíróság ítéletét, hiszen a síterepek jövője is múlhat rajta.
Még októberben tett feljelentést egy üdülőtulajdonos, hogy zavarja az állandó éjszakai hóágyúzás erős zaja, hiszen az üdülője kb. 300 méterre található a hóágyúzott pályától. A síterepet üzemeltető cég vezetője reméli, hogy sikerül megnyugtatóan megoldani a problémát, bár egyáltalán nem érti meg a feljelentést tevő hölgyet.

„Amikor megvette a hétvégi házát, akkor is tudta, hogy közel van a sípályához. Az pedig egészen nonszensz, hogy valaki közvetlenül a pálya mellett vesz házat, hogy akár a házig csúszhasson, aztán pedig jól keresztbe tesz nekünk.” Az igazgató szerint az egész probléma már magától megoldódott, hiszen Karácsonyra fokozatosan pihenőre térnek a hóágyúk, addigra az összes hóágyú 90 százaléka a raktárba kerül és legközelebb majd csak az iskolaszünet előtti hetekben veszik elő a legtöbbjüket. Közben csak néhány hóágyút használnak majd, azokkal a kritikusabb, kopottabb részeket fogják javítgatni.

Az igaz, hogy a főszezon havát késő ősszel kell megalapozni. Idén az időjárás megengedte, és korábban egész éjjel zúgtak a hóágyúk két héten keresztül, hogy kihasználják az éjszakai fagyokat, de ez egész Ausztriában így volt. Flachauban körülbelül 200 ház található a pályák közelében és most mindenki nagy érdeklődéssel várja a bíróság döntését, amely precedenst teremthet a jövőre nézve. Amennyiben megtiltanák, vagy korlátoznák a hóágyúzást, akkor a síterepek jövője, és körülbelül ezer helyi lakos munkahelye és megélhetése kerülne veszélybe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.