Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Főszezontól fényárban fürdik Flachau főpályája

2010.09.21. | Szerző: Bata Attila
Az idén (is) a salzburgi Flachauban rendezik meg a női síelők esti versenyét. A versenypályára akkora fényerőt építenek az üzemeltetők, hogy a tévében HD minőségben lehessen élvezni a futamokat. A jó hír, hogy a tökéletes esti kivilágítást nem szerelik le, így a hobbisíelőknek is megmarad az élmény esténként.
A tavalyi versenyen Marlies Schild győzelmével osztrák siker született
A Hermann Maierről elnevezett pályán (mi csak a címben szereplő sok „f” betű kedvéért hívtuk főpályának) 2011. január 11-én rendezik a hölgyek esti szlalom versenyét. A verseny nem titkoltan a szomszédos Schladming rangjára szeretne előbb-utóbb emelkedni, hiszen itt már hosszú évek óta rendezik a férfiak hasonló esti versenyét, az utóbbi időkben már rendszeresen 50.000 néző előtt.

Az előkészületek már megkezdődtek, az idén a korábban állandó gondot jelentő német feljelentő hölgy sem szólt be eddig. Két éve novemberben azért jelentette fel a síterepet, mert túl hangos volt a hóágyúzás a háza közelében, tavaly pedig az jelentett gondot, hogy az akkor ideiglenesen felállított lámpaoszlopokról beszűrődő fény zavarta a pihenésben.

Valószínűleg a világ legfényesebb pályája épülhet ki januárra, a 637 méter hosszú pálya mellett 16 oszlopról ontják majd fényüket a reflektorok. A szervezők tökéletes megvilágítást ígérnek, erre szükség is lesz, hiszen a versenyt a tévétársaságok HD minőségben szeretnék közvetíteni.

A kétmilliós fejlesztés helyszíni előkészületei már zajlanak, a földmunkákkal október közepéig szeretnének végezni, és akkor kezdődne az oszlopok betonozása. A síterep üzemeltetői nem csak erre a versenyre terveznek. Olyan minőségű világítás épül, amely éveken keresztül megfelelhet majd a tévétársaságok minőségi igényeinek, és szeretnék, ha a versenynek is előbb-utóbb „bebetonozott” helye lenne a nemzetközi versenynaptárban.

A tavalyi versenyt 10.000 néző tekintette meg, ennél már az idén is többet várnak. Nekünk, hobbisíelőknek, a legnagyobb ajándék, hogy ezt a fényárban úszó pályarészt mi is használhatjuk majd esti síeléskor.
Egy rövid összefoglaló a tavalyi versenyről és hangulatáról
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 38 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.