Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lengyel síléctolvajokat kaptak el Flachau parkolójában

2010.02.14. Bata Attila

Lengyel síléctolvajokat kaptak el Flachau parkolójában A salzburgi rendőrök csütörtök délután fogtak el két lengyel fiatalembert egy flachaui parkolóban, akiknek az autójában körülbelül 80 különböző sífelszerelési tárgyat (léceket, bakancsokat, kötéseket, stb.) találtak. Az osztrák pályákon is érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a felszerelésünk ne tűnjön el a nap végére.
A két lengyel fiatalember (az egyik 33 a másik 40 éves) mondhatni bejárta Európa síterepeit, hiszen a rendőrök jelentése szerint nem csak a közeli síterepekről származó felszereléseket találtak náluk. A salzburgi síterepeken kívül, az olaszországi Dél-Tirol, az osztrák Kelet-Tirol régió, valamint csehországi pályákon „beszerzett” sífelszereléseket is rejtett az autójuk. A két lengyelt Salzburgban állítják bíróság elé.

Ausztriában sem árt szemmel tartani a felszerelésünket, ha éppen nem síelünk. Csak Tirol tartományban tavaly 3293 sílécet vagy hódeszkát loptak el, hivatalosan ennyinek az eltűnését jelentették a rendőrségen. Vannak slágerterepek, amelyek már hírhedtnek számítanak ebben a tekintetben. Az egyik ilyen Ischgl, ahol naponta átlagosan 4-5 pár léc eltűnését jelentik be a rendőrségen. Egy kicsivel jobb a helyzet Mayrhofen síterepén, itt a december 5-i szezonkezdet óta összesen 189 alkalommal jelentették a felszerelés eltűnését a helyi rendőrségnek.

Rendőrség által közzétett kép. A biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy vakmerő tolvaj hét pár lécet lop el egy zillertali szálloda léctárolójából február elején
Rendőrség által közzétett kép. A biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy vakmerő tolvaj hét pár lécet lop el egy zillertali szálloda léctárolójából február elején
A rendőrség szerint a síelők felelőtlensége miatt is történik ennyi lopás. Ha csak a legegyszerűbb sízárat megvennék és használnák is, akkor többé nem cserélnék el a léceiket másokkal, és a tolvajok sem szoktak azzal a néhány lelakatolt léccel bajlódni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.