Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb lúzer síléctolvaj bukott le Schladmingban

2010.03.03. Bata Attila

Újabb lúzer síléctolvaj bukott le Schladmingban Jó hétvégéjük volt az osztrák rendőröknek, vagy azt is mondhatnánk, hogy rossz hétvégéjük volt a tolvajoknak, hiszen számos fogásról érkezett jelentés az utóbbi napokban. A legérdekesebb eset Schladmingban történt, a tolvajt akkor kapták el, amikor bevitte a lopott lécet a szervizbe, hogy állítsák a kötést a bakancsához.
Egy 35 éves bécsi lakos a síterep egyik hegyi vendéglője előtti tárolóról lopta el a sílécet és a síbotot, amely a rendőrség közleménye szerint körülbelül 400 eurót ért. A tettes a léccel az egyik helyi sportboltba tartott, ahol a frissen lopott szajré kötését szerette volna saját bakancsméretére igazítani. A rendőrség a boltban kapta el, azóta a léc visszakerült eredeti tulajdonosához, a tettes pedig szabadlábon várhatja a sorsát.

A híradásokból sajnos nem derül ki, hogy a rendőrségnek hogyan sikerült jó időben és jó helyen lennie, de az utóbbi időben egyre elbizakodottabbak a tolvajok, sokan lazán beállítanak a lopott felszerelésekkel a környékbeli sportboltokba. Egy hónappal ezelőtt még ennél is hihetetlenebb módon bukott le egy másik tolvaj, aki a frissen lopott lécet szintén bevitte egy boltba kötésállításra. Balszerencséjére, közvetlenül mellette a károsult már az új lécét szerette volna megvenni, amikor észrevette, hogy a másik asztalnál valaki a nemrégen ellopott lécén állítgatja a kötést. Ezek után nem csoda, ha a rendőrök szívesen portyáznak a sportboltok közelében.

Ausztriában is érdemes vigyázni a felszerelésünkre, mert szezononként majdnem tízezer darab sílécet vagy hódeszkát lopnak el. A legszorgalmasabban Tirolban és Salzburgban dolgoznak a tolvajok, a lécek nagy része ebben a két tartományban tűnik el. A tolvajok leginkább a pályák melletti hütték elől és a szállodák közös tárolóiból viszik el az értékesebb léceket. Egyre több tanulmány lát napvilágot a lopásokkal kapcsolatban, az egyik legérdekesebb megállapításuk, hogy a hagyományosan családias síterepnek számító üdülőhelyeken jóval kevesebb lopás történik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.