Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb lúzer síléctolvaj bukott le Schladmingban

2010.03.03. | Szerző: Bata Attila
Újabb lúzer síléctolvaj bukott le Schladmingban Jó hétvégéjük volt az osztrák rendőröknek, vagy azt is mondhatnánk, hogy rossz hétvégéjük volt a tolvajoknak, hiszen számos fogásról érkezett jelentés az utóbbi napokban. A legérdekesebb eset Schladmingban történt, a tolvajt akkor kapták el, amikor bevitte a lopott lécet a szervizbe, hogy állítsák a kötést a bakancsához.
h i r d e t é s
Egy 35 éves bécsi lakos a síterep egyik hegyi vendéglője előtti tárolóról lopta el a sílécet és a síbotot, amely a rendőrség közleménye szerint körülbelül 400 eurót ért. A tettes a léccel az egyik helyi sportboltba tartott, ahol a frissen lopott szajré kötését szerette volna saját bakancsméretére igazítani. A rendőrség a boltban kapta el, azóta a léc visszakerült eredeti tulajdonosához, a tettes pedig szabadlábon várhatja a sorsát.

A híradásokból sajnos nem derül ki, hogy a rendőrségnek hogyan sikerült jó időben és jó helyen lennie, de az utóbbi időben egyre elbizakodottabbak a tolvajok, sokan lazán beállítanak a lopott felszerelésekkel a környékbeli sportboltokba. Egy hónappal ezelőtt még ennél is hihetetlenebb módon bukott le egy másik tolvaj, aki a frissen lopott lécet szintén bevitte egy boltba kötésállításra. Balszerencséjére, közvetlenül mellette a károsult már az új lécét szerette volna megvenni, amikor észrevette, hogy a másik asztalnál valaki a nemrégen ellopott lécén állítgatja a kötést. Ezek után nem csoda, ha a rendőrök szívesen portyáznak a sportboltok közelében.

Ausztriában is érdemes vigyázni a felszerelésünkre, mert szezononként majdnem tízezer darab sílécet vagy hódeszkát lopnak el. A legszorgalmasabban Tirolban és Salzburgban dolgoznak a tolvajok, a lécek nagy része ebben a két tartományban tűnik el. A tolvajok leginkább a pályák melletti hütték elől és a szállodák közös tárolóiból viszik el az értékesebb léceket. Egyre több tanulmány lát napvilágot a lopásokkal kapcsolatban, az egyik legérdekesebb megállapításuk, hogy a hagyományosan családias síterepnek számító üdülőhelyeken jóval kevesebb lopás történik.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »