Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Erős francia pályázat a 2018-as Téli Olimpiára

2009.03.22. Bata Attila

Erős francia pályázat a 2018-as Téli Olimpiára Vasárnap a Francia Olimpiai Bizottság eldöntötte, hogy melyik francia várost támogatja a 2018-as Téli Olimpiai Játékok megrendezésére. A választás győztese a svájci határhoz közeli Annecy lett, ami azt jelenti, hogy Chamonix, a Portes du Soleil, és La Plagne síterepein is rendeznének versenyeket.
Mondhatni, hogy előre borítékolható volt a franciák döntése hiszen Annecy ajánlatával szemben más francia város nem nagyon rúghatott labdába, és a többi külföldi pályázóval szemben is versenyképes pályázót sikerült választani. A győztes mögött Nizza lett a második, Grenoble a harmadik, és nulla szavazattal Pelvoux a negyedik.

Mitől is hangzik olyan jól Annecy pályázata? A város a Mont Blanc - Portes du Soleil – La Plagne régióban rendezné meg az összes versenyszámot, ahol a két legtávolabbi terület között is 60 kilométer a távolság légvonalban. Az idei lavinákban gazdag szezon miatt is különösen fontos, hogy az összes színhely több útvonalon is megközelíthető.

A férfiak síversenyeit Chamonix - Les Houches síterepén rendeznék, amely már az első, 1924-es versenyeknek is otthont adott. A hölgyek a Portes du Soleil megasíterep két felkapott részén Morzine-ben, illetve Avoriaz-ban versenyeznének. A hódeszkások versenyeit a hóbiztos, de jelenleg az egyik legcsúnyább síterepen, Flaine-ben rendezik. La Clusaz szintén népszerű síterep, itt az akrobatikus síversenyeket, valamint az északi versenyszámokat rendeznék meg. A bob és szánkó versenyeket az 1992-es Olimpia (Albertville / La Plagne) színhelyein bonyolítanák le.

A rendezők szerint a létesítmények 80 százaléka már elkészült, csak két jégcsarnokot kellene még felépíteni. A rendező városban a korcsolyaversenyeken kívül a nyitó és záró ünnepségeket tartanák. A rendezvény hivatalos repülőtere a svájci, genfi repülőtér lenne, amely kb. félórára található innen. Lyon, a másik repülőtér, körülbelül egy órára található. Sikeres pályázat esetén a TGV, a francia gyorsvasút, meghosszabbítása is elképzelhető.

A jelentkezéseket októberig kell beadniuk a pályázóknak. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a koreai Pyeong Chang harmadszorra is elindul, valamint München pályázatai is biztosnak tekinthető. A 2018-as Téli Olimpia rendezőjét 2011 júliusában jelölik ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.