Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freestyle: itt az első négyfordulatos ugrás sílécen

2016.09.15. Bata Attila

Egy 18 éves új-zélandi fiatalember hazai síterepén hajtotta végre az első négyfordulatos ugrást a síelők között. A szabadstílusú síelők kódnyelvén előadott switch quad 1620 trükköt korábban már sikerült snowboarddal bemutatni, a síelős változatára mostanáig kellett várni.
Az új-zélandi Cardrona síterepe a Wells család gyakorlóhelye. A négy fivér közül a legfiatalabb, a 18 éves Jackson Wells a tegnap reggeli edzésen ugrotta meg a négyfordulatost, amelyet az édesapja, aki egyben edzője is, rögzítette kamerájával.

A switch quad 1620 körülbelül azt jelenti, hogy a síelő háttal síelve hagyja el az ugratót, majd négy fordulatot hajt végre a levegőben, és a menetirány szerint léccel előre érkezik a hóra. Az ugrást bonyolítja, hogy közben nemcsak függőlegesen pörög, hanem vízszintesen is, tehát ez egy négyszeres, csavart hátrafordulat.

Háromfordulatos ugrást az első síelőnek 2011-ben sikerült bemutatnia, egy évvel a hódeszkások hasonló trükkje után. A mostanihoz hasonló, négyfordulatos snowboardos trükköt tavaly áprilisban ugrottak először.
KOMMENTEK
tomfekete | 2016.09.15. 08:27
Tuti, hogy öreg vagyok és ráadásul VAK is, de többször megnéztem, és szerintem a fiatalember nem is szaltózik.
kemkedem | 2016.09.15. 11:14
Azért mert valóban nem szaltózik! A cork nem szaltót jelent, csak itt a sielok.hu-n vagy nem értenek hozzá vagy lusták érdemben foglalkozni a freestyle síeléssel és elmagyarázni... Sosem tudom eldönteni, h melyik
tomfekete | 2016.09.19. 13:08
T. Batus. Mint ahogy írtam tényleg öreg vagyok de h... nem. Mert az OKAY, hogy javítasz a cikken, mert kemkedem rávilágít, hogy így nem jó, de ezt nem jegyzed meg, így tehát aki most olvassa ezt a cikket azt mondja magában, hogy ez a tomfekete tényleg h... De nem mert az első cikkben tényleg le volt írva, hogy szaltózik. :-(
admin2 | 2016.09.19. 13:51
A szaltó szót egy szerkesztő javította fordulatra. Köszi az észrevételt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.