Ausztriába megérkezett a havazás

2023.03.25. Stánicz Balázs

Péntekről szombatra virradóra friss hó esett az osztrák hegyekben, elsősorban a nyugati tartományokban jött össze említésre méltó hó.
Friss hó Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A hóhatár 1400-1600 m közt mozgott, 2000 m felett 20-30 cm hó jött össze, többek közt Gastein magasabb részein, Obertauernben, Dachstein gleccseren vagy éppen Kaprunban. De havazott Flachau, Schladming felső részein is.
Obertauern szombaton - Fotó: foto-webcam.eu
A mostani havazásból a déli területek Észak-Tirollal és Salzburggal határos részei is részesültek, azaz több kelet-tiroli (Matrei, St Jakob) és néhány felső-karintia sípálya (Heiligenblut, Mölltal).
Téli hangulat a kelet-tiroli Matrei síterepén - Fotó: megacam
A következő havazás vasárnap délutáni óráktól kezdődik, eleinte 1500 méteres hóhatárral, majd vasárnapról hétfőre akár az alacsonyabb völgyek is kifehéredhetnek. Míg hétfőn -10, addig kedden még ennél is hidegebb -13 fok várható napközben 2000 méteren, vagyis néhány napig igazi januári időjárásra van kilátás.
A Defereggen völgy (Kelet-Tirol) magasabb részei kifejezetten jól néztek ki szombaton - Fotó: megacam
A havazás és a lehűlés a lehető legjobbkor jön, hiszen hamarosan kezdődik az utolsó nagy roham a sípályákon, a húsvéti időszak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Alpenrock Schladming
2014-ben átadott újszerű, 2-8 fős apartmanok a Schladming 4 hegy síterület szívében, mindössze 200 méterre a Rohrmoos II ülőlifttől! Közös wellness részleg, ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.