Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek hóviszonyok Bad Kleinkirchheimben

2012.02.09. Stánicz Balázs

Remek hóviszonyok Bad Kleinkirchheimben Végre Ausztria napsütötte tartományába is ellátogatott Holle Anyó; Karintiában helyenként 20-25 cm friss hó esett, így most már itt is téli hangulat fogadja a síelőket. Nincs ez másképp a tartomány egyik legjobb síterepén, Bad Kleinkirchheimben sem.
Miközben decemberben és januárban folyamatosan beszámoltunk az északi területeken honoló nagy havazásról, Karintiát inkább a napsütés jellemezte. Most azonban a déli végvárakra is megérkezett a várva várt friss hó egy délkeletről benyúló hidegfrontnak köszönhetően, ami jellemzően 20-25 cm friss havat hozott a hegyekbe.

Karintia egyik legjobb síterepén, Bad Kleinkirchheimben már december óta lehet síelni. Igaz eleinte csekély volt a természetes hómennyiség, a modern hóágyúrendszernek köszönhetően sikerült a lejtőket behavazni; így a sípályákon már ekkor is ideális feltételek fogadták a vendégeket.
Bad Kleinkirchheim az elmúlt napokban
Bad Kleinkirchheim az elmúlt napokban
Talán kevesen tudják, de a tartományban ez a síközpont büszkélkedhet a legnagyobb hóágyú armadával, amivel korábban be is került az egyik rekordos cikkünkbe. Jelenleg az összes sípálya és felvonó üzemel, a hegyen közel egy méteres hó vár mindenkire, a völgybe vezető lejtőket 60 cm-es hótakaró fedi.

Tehát nem marad más, mint lécre fel és irány Bad Kleinkirchheim! Síeljünk ott, ahol a világ legjobbjai versenyeznek, élvezzük a hosszú pályákat, a napsütést és a friss levegőt a Nockberge Nemzeti Park kellős közepén. Egy jól sikerült nap után az üdülőközpont wellness fürdőiben lazíthatunk.
KOMMENTEK
öt szolnoki | 2012.02.09. 18:35
Volt szerencsém kétszer is a terepen síelni 4-4 napot.Nem igazán fogtunk ki jó havat,bár a tavalyin esett első nap 40 cm.A hintasí nem rossz,kell hozzá erőnlét oda-vissza végignyomni.
Jó adottságú terep,néhol elkelne gyorsabb összekötő lift is.Én nem láttam egyszer sem komolyabb mennyiségű síelőt a valóban nem kis területen.
Valamikor biztosan menő hely lehetett,de ma nem számít TOP helynek.
Általában kevés havat kapott az utóbbi években,bár a közel 1000db!!! hóágyú brutális.
A közeli Turrach hóbiztosabb és korszerűbb minden tekintetben.
százas | 2012.02.09. 19:21
Kb. 10 éve voltam egy hetet. Egy napot azért csak rászánok márciusban, ha már arrafelé leszek!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.