Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó az osztrák gleccsereken

2021.09.20. Stánicz Balázs

Havazással köszöntött be szeptember harmadik hete az osztrák hegyekben. Átlagosan 10-20 cm friss havat hozott a front a gleccser-síterepekre, a következő hóesés hétvége után érkezhet.
Friss hó Kaprunban, itt 20 cm esett a mostani havazásból
Friss hó Kaprunban, itt 20 cm esett a mostani havazásból
Ha szigorún vesszük, az idei ősz első komolyabb havazása volt ez. Legutóbb augusztus utolsó napjaiban esett komolyabb mennyiségű hó Ausztriában, akkor jóval 2000 méter alatt is havazott. A mostani hóesés 2100-2300 méter felett hozott fehérséget a gleccserekre. 3000 méteren napközben is mínusz fokot mutattak a hőmérők.
Holnap még hidegebb lesz, ekkor 2000 méteren a napközbeni órákban is alig lesz valamivel több, mint nulla fok. Eleinte kisebb hószállingózás is lehetséges 1900-2000 métertől.
Hintertux is szép havas
Hintertux is szép havas
A hét második felétől kiderül, hétvégén rövid időre a vénasszonyok nyara is látogatását teszi, majd utána ismét hóesés hozhat felfrissülést. Ausztriában jelenleg három gleccseren síelhetünk, snowboardozhatunk: Söldenben, Pitztalon és Hintertuxon. Heteken belül csatlakozhatnak hozzájuk a többiek is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.