Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó az osztrák gleccsereken

2021.09.20. Stánicz Balázs

Havazással köszöntött be szeptember harmadik hete az osztrák hegyekben. Átlagosan 10-20 cm friss havat hozott a front a gleccser-síterepekre, a következő hóesés hétvége után érkezhet.
Friss hó Kaprunban, itt 20 cm esett a mostani havazásból
Friss hó Kaprunban, itt 20 cm esett a mostani havazásból
Ha szigorún vesszük, az idei ősz első komolyabb havazása volt ez. Legutóbb augusztus utolsó napjaiban esett komolyabb mennyiségű hó Ausztriában, akkor jóval 2000 méter alatt is havazott. A mostani hóesés 2100-2300 méter felett hozott fehérséget a gleccserekre. 3000 méteren napközben is mínusz fokot mutattak a hőmérők.
Holnap még hidegebb lesz, ekkor 2000 méteren a napközbeni órákban is alig lesz valamivel több, mint nulla fok. Eleinte kisebb hószállingózás is lehetséges 1900-2000 métertől.
Hintertux is szép havas
Hintertux is szép havas
A hét második felétől kiderül, hétvégén rövid időre a vénasszonyok nyara is látogatását teszi, majd utána ismét hóesés hozhat felfrissülést. Ausztriában jelenleg három gleccseren síelhetünk, snowboardozhatunk: Söldenben, Pitztalon és Hintertuxon. Heteken belül csatlakozhatnak hozzájuk a többiek is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.