Friss hó az osztrák gleccsereken

2021.09.20. Stánicz Balázs

Havazással köszöntött be szeptember harmadik hete az osztrák hegyekben. Átlagosan 10-20 cm friss havat hozott a front a gleccser-síterepekre, a következő hóesés hétvége után érkezhet.
Friss hó Kaprunban, itt 20 cm esett a mostani havazásból
h i r d e t é s
Ha szigorún vesszük, az idei ősz első komolyabb havazása volt ez. Legutóbb augusztus utolsó napjaiban esett komolyabb mennyiségű hó Ausztriában, akkor jóval 2000 méter alatt is havazott. A mostani hóesés 2100-2300 méter felett hozott fehérséget a gleccserekre. 3000 méteren napközben is mínusz fokot mutattak a hőmérők.
Holnap még hidegebb lesz, ekkor 2000 méteren a napközbeni órákban is alig lesz valamivel több, mint nulla fok. Eleinte kisebb hószállingózás is lehetséges 1900-2000 métertől.
Hintertux is szép havas
A hét második felétől kiderül, hétvégén rövid időre a vénasszonyok nyara is látogatását teszi, majd utána ismét hóesés hozhat felfrissülést. Ausztriában jelenleg három gleccseren síelhetünk, snowboardozhatunk: Söldenben, Pitztalon és Hintertuxon. Heteken belül csatlakozhatnak hozzájuk a többiek is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.