Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Galsterberg: új kabinos lift épül Schladming mellett

2022.03.12. Bata Attila

A Schladming-Dachstein sírégióhoz tartozó Galstenberg (Pruggern) síterepén új, tízszemélyes kabinos lift építését kezdik meg egyből a szezon végén. A tervek szerint a liftet már decembertől használhatják a síelők.
Bejelentés az új lift építéséről
Bejelentés az új lift építéséről
Kb. 11 millió eurós beruházással újul meg a Pruggern közelében található síterep, amely üzemeltetés tekintetében a Planai-Hochwurzen lifttársasághoz tartozik, ahol rábólintottak a fejlesztésre. Az új lift a több mint 30 éve épült kabinost váltja ki.

A régi lifttel itt búcsút mondunk egy olyan lifttípusnak, amelyből már egyre kevesebb található az Alpok síterepein. Az előző évszázad végén jöttek divatba a "csoportos kabinok", amikor több kabin is szorosan közlekedik egymás után. Mára ezeket a kabinokat lecserélik alacsony kapacitásuk miatt.
A régi lift
A régi lift
Ez történik itt is a régi kb. 550 fő/órás kapacitás helyett az új lift az első szezonban már 1200, később már 1800 főt szállíthat. A folyamatosság abban áll, hogy az első szezonban csak 30 darab kabint szerelnek fel, további 15 kabin később érkezik.

Az új liftet a Leitner építi, a üvegkabinokból pedig szabad kilátás nyílik 360 fokban. Az új lift a téli szezonon kívül várhatóan nyáron is szállít utasokat, amely segíthet a környék turizmusának megerősödésében.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.