Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gemeindealpe Mitterbach: szezon meghosszabbítva

2019.02.26. Bata Attila

A határhoz közeli osztrák síterep bejelentette, hogy a tervezetthez képest egy héttel tovább tartanak nyitva, amely azt jelenti, hogy az idei szezonban március 24-én lehet utoljára síelni a stájer síterepen.
Kép: Gemeindealpe Mitterbach február 15-én
Kép: Gemeindealpe Mitterbach február 15-én
A januári nagy havazás itt is kettős hatással érintette a síelőket. Egyrészt, a nagy havazás idején néhány napig kénytelenek voltak bezárni. Másrészt, az akkori havazás jótékony hatását még most is érezni: van elég hó. Sőt! Annyi havuk van, hogy még egy hetet ré tudnak húzni márciusban.

Említsük meg, hogy március 2-án szombaton, a síterep a már korábban bevezetett 'Guga Hö' programmal várja a síelőket. Ez azt jelenti, hogy találkozó 6:30-kor a lift aljában, majd elsőként lehet, a tömeg megérkezése előtt a frissen ratrakolt pályákon csúszni, síoktatók segítségével. A csúszás után pedig helyi ízekből összeállított késői reggeli jár az egyik hüttében. A program 99 euróba kerül.

Egy héttel később, március 9-én pedig immáron ötödik alkalommal rendezik meg a "Gmoa Oim Race" fantázianevet viselő játékos lesikló bajnokságot, melyről részletesebben ebben a cikkünkben írunk.

Mivel az Osztrák-Alpok északi oldalán még továbbra is sok helyen méterekben áll a hó, és ebben az előző hetek enyhe időjárása sem tett sok kárt, és a következő napok tavaszias időjárása sem fog túl sokat, így még mindig érdemes a hosszú hétvégére, március 15. környékén síelést tervezni.

A március 15-i akciós szállások ajánlata itt található. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.