Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Golte: két ülőlift épül a szlovén síterepen

2023.11.22. Bata Attila

Óriási változásokat találunk idén a magyar síelők körében is jól ismert szlovéniai Goltén. Nyáron már elkészült a kalandpark, télre pedig két darab négyszemélyes ülőlift váltja le a korábbi lassú és alacsony kapacitású felvonókat a síterepen.
Ülőlift Goltén, háttérben a Hotel Montis
Ülőlift Goltén, háttérben a Hotel Montis
A „nagy szlovén síterepfejlesztés” egyik színhelye Golte, ahol kb. 9 millió eurót (kb. 3,5 milliárd forint) költenek az idén a síterep átalakítására. Ebből az összegből a szlovén minisztérium 7 milliót biztosít, a fennmaradó összeget kell a síterepnek kifizetnie.
Jól halad az építkezés a szlovéniai Golte síterepén
Jól halad az építkezés a szlovéniai Golte síterepén
Az új liftek közül az egyik négyszemélyes a jelenlegi kétszemélyest (Smrekovec – a térképen a 3-as számú) fogja kiváltani. A felvonó korábban óránként 868 utast tudott szállítani, ez mostantól 1800-ra emelkedik. A kb. 420 méter hosszú utat az új lift 3 perc alatt teszi meg.

A négyes számú Stari Stani lift húzólift lecserélése is komoly javulást hoz. A korábbi 918 utas helyett itt is 1800 utazhat óránként a másik négyszemélyes felvonóval. Itt kicsit hosszabb a táv, 5 perc kell a 716 méteres úthoz.

A két lift lecserélésével jelentősen nő a síterep felvonóinak kapacitása, 38%-kal több utast tudnak szállítani, mint korábban.
A lecserélt liftek nyomvonala a régi sítérképen
A lecserélt liftek nyomvonala a régi sítérképen
A fejlesztések már a nyáron megkezdődtek, akkor elkészült a kalandpark, amelynek legfontosabb eleme a fák magasságában kiépített zipline (átcsúszó). Itt kb. 800 méter hosszan lehet lebegni a talaj felett.

Síbérleteket már az interneten is meg lehet vásárolni, azonban az idei szezon újdonsága, hogy nem kell sorban állni a kasszáknál, automatáknál is lehet bérleteket vásárolni. Az automatákból nemcsak bérletek, hanem más szolgáltatások is vásárolhatók.
Kedvezményes síbérletes csomagajánlatok Goltén!
Közvetlen pályaszállás**** 1400 méteren síbérlettel, félpanziós ellátással és wellness használattal már 106 €-tól / éj, részletekért kattints ide!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montis csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda egy családias síterep, Golte felvonóinak felső állomásánál, páratlan kilátás mellett található. Széleskörű wellness-szolgáltatások és magas minőségű, minden igényt kielégítő ellátás jellemzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.