Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Trije Kralji: újabb szlovén síterep újult meg

2024.01.01. Bata Attila

Szép lassan, sorban egymás után érnek be a szlovén síterepfejlesztési program gyümölcsei. Közvetlenül karácsony előtt a Trije Kralji (Három Királyok) síterepén adták át az új négyszemélyes ülőliftet.
Az új négyszemélyes
Az új négyszemélyes
Irigyelhetjük a szlovénokat, ahol az idén kb. 80 millió eurót költenek a síterepek fejlesztésére. A konstrukció lényege, hogy a költségek jelentősebb részét a szlovén állam fizetni, a többit kell a síterepnek valahogyan kigazdálkodnia. A mostani esetben a kb. négymillió eurós költségből az állam hárommilliót adott be a közösbe, a maradék részt pedig a síterepet üzemeltető RTC Jakec teremtette elő.

A síterep a Mariborhoz közeli Pohorje-hegységben található, méretei és pályái miatt egy szűkebb rétegnek felel meg igazán. Az összesen három kilométernyi pályával rendelkező síterep inkább azoknak jön be, akik itt szeretnék megtanulni az alapokat.

Az átadó ünnepségen megjelent miniszter az itteni közösség erejét emelte ki. Az építkezés alatt számos, előre nem látott probléma jelentkezett, de a helyiekre mindig lehetett számítani.
A december 23-i átadás
A december 23-i átadás
Az apró mérete ellenére a síterepen két síiskola is működik, nem véletlen, hogy többször megkapták a családbarát díjat. Az új négyszemélyessel az oktatás is egyszerűbb lehet. Érdekesség, hogy az egyetlen szlovén síterep, amely bowling teremmel várja a síelőket.

A síterepet 20 főállású alkalmazottból álló szakembergárda üzemelteti, amely télre csak egy idénymunkással egészül ki. A pályákat hóágyúzni is tudják, az áraik nem drágák más síközpontokkal összehasonlítva. Az idei emelés után a felnőtt napijegy 33, a gyermek 19, a diák és nyugdíjas 26 euróba kerül.

Az idei fő fejlesztés a négyszemélyes Veliki Vrh felvonó, amely a hasonló nevű tányéros helyén épült. A műszaki adatok nem nagyon változtak. A két állomás (1155-1335m) közötti 180 méter szintet a régi húzólift 5 perc alatt tette meg és 900 síelőt tudott elcipelni. Az ülőlift kb. hasonló gyorsasággal 1500 utast tud szállítani óránként, természetesen kényelmesebb körülmények között.

A lift mellett a Bike Park is megújult, a lift hegyállomásától három új kerékpárúton lehet lejutni a völgybe. Egy új mászófal és egy íjászpálya megépítése teszi teljessé a négymillió eurós beruházást.
Az idei szlovén fejlesztések közül eddig az alábbi síterepekről számoltunk be:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.