Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gondokat okoz a havazás az osztrák és szlovén utakon

2018.11.20. Bata Attila

A mediterrán ciklon havazásokat okoz tőlünk nyugatra és délre. A hó mennyisége nem túl nagy, de ahhoz elegendő, hogy fennakadásokat okozzon az utakon. Ausztriában, a karintiai részen, az A2-es autópályát reggel 9 óra körül már három helyen kellett lezárni.
Az osztrák-szlovén-olasz hármashatár környékén havazott és még folytatódik a havazás. Az A2-es autópálya környékén ma reggelre 5-10 cm hó hullott. Reggel 5 körül egy kamion keresztbefordult, az olasz határ és Arnoldstein közötti részen. Szintén lezárták a Wernberg und Velden-West közötti részt, mindkét szakaszon Bécs irányába.

Kép: Arnoldstein Tűzoltóság
Kép: Arnoldstein Tűzoltóság
Ezeket a szakaszokat fél 9-re ígérték megnyitni, de a bajbajutott kamionok kimentése továbbtart a tervezettnél. Közben baleset is történt az A2-en, így a harmadik lezárásra St. Andrä (265 km) und Griffen (274 km) között került sor.

Karintiában az alacsonyabb részeken ma reggelre 5-10 cm hó hullott, a hegyekben ennél egy kevéssel több. A ma reggeli adatok szerint a települések közül Bad Bleiberg (902 m) 12 cm, Kötschnach 10 cm, Villach 6 cm, Hermagor (ez Nassfeld települése) 4 cm, Klagenfurt 3 cm. A havazás ma is folytatódik, további 5-10 cm hullhat.

Kissé több, 10-20 cm hullott ma reggelre Szlovéniában, 24 cm volt a legnagyobb hóvastagság, amit mértek. Itt is több baleset történt, számos utat lezártak. A közlekedők dolgát a helyenként 100 km/órás széllökések is nehezítik.

Kopaonik, Szerbia
Kopaonik, Szerbia
A ciklon havazásából a déli hegyek sem maradtak ki. Így ma reggel havazik az olasz, horvát, boszniai és montenegrói hegyekben is. A szerb Kopaonik síterepe is összefüggő hótakarót kapott.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.