Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kelet-Ausztria: 20-30 cm hó hullott a hegyekben

2018.11.20. Bata Attila

Ezúttal Ausztria déli és keleti tartományai kapták a nagyobb havat a délről érkező mediterrán ciklon miatt. A havazás még holnapig folytatódik az alacsonyabb régiókban is, ahol összesen 20 cm is összejöhet szerda reggelre. A hegyekben ennél valamivel több, 30-40 cm várható a havazás végére.
Bad Kleinkirchheim, mai webkamera
Bad Kleinkirchheim, mai webkamera
Kelet-Tirol, Karintia és Stájerország déli részét érinti a nagyobb havazás, és az itteni síterepek nemcsak örülnek a havazásnak, hanem ahol lehet már a hóágyúkat is beindították.

A havazás gondokat is okozott Ausztriában, Karintiában az A2-es autópályát kellett többször lezárni balesetek miatt.

Ebben az időben nem igazán volt vonzó a síelés a ma reggel nyitott Turracher Höhe síterepén, de kora délután varázsütésre kisütött a Nap és egész jól nézett ki a pálya a webkamerán keresztül.

Turrach webkamera a megnyitott pályán. Egy kis időre kisütött a Nap
Turrach webkamera a megnyitott pályán. Egy kis időre kisütött a Nap
Újabb síterepek nyitnak ki a héten. Már biztos, megtörtént a hivatalos bejelentés, hogy Ischgl csütörtökön nyit előreláthatóan 50 kilométernyi pályával.

Az is biztos, hogy pénteken két közelebbi, a hazai síelők által is kedvelt terepen lehet már síelni. Obertauernben 4 lifttel, valamint Planai (Schladming) a felsőbb régió néhány pályájával nyit. Közben azt sem felejtsük el, hogy a gleccsereken egyre több új pályát nyitnak meg mostanában.

December első hétvégéjére (nov. 30.-dec. 2.) számos síterep tervezi az első pályák megnyitását, érdemes lesz portálunkat nézegetni, hiszen folyamatosan beszámolunk az aktuális helyzetről. 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.