Menü ≡

Kelet-Ausztria: 20-30 cm hó hullott a hegyekben

2018.11.20. | Szerző: Bata Attila
Ezúttal Ausztria déli és keleti tartományai kapták a nagyobb havat a délről érkező mediterrán ciklon miatt. A havazás még holnapig folytatódik az alacsonyabb régiókban is, ahol összesen 20 cm is összejöhet szerda reggelre. A hegyekben ennél valamivel több, 30-40 cm várható a havazás végére.
h i r d e t é s
Kelet-Tirol, Karintia és Stájerország déli részét érinti a nagyobb havazás, és az itteni síterepek nemcsak örülnek a havazásnak, hanem ahol lehet már a hóágyúkat is beindították.

A havazás gondokat is okozott Ausztriában, Karintiában az A2-es autópályát kellett többször lezárni balesetek miatt.

Ebben az időben nem igazán volt vonzó a síelés a ma reggel nyitott Turracher Höhe síterepén, de kora délután varázsütésre kisütött a Nap és egész jól nézett ki a pálya a webkamerán keresztül.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Újabb síterepek nyitnak ki a héten. Már biztos, megtörtént a hivatalos bejelentés, hogy Ischgl csütörtökön nyit előreláthatóan 50 kilométernyi pályával.

Az is biztos, hogy pénteken két közelebbi, a hazai síelők által is kedvelt terepen lehet már síelni. Obertauernben 4 lifttel, valamint Planai (Schladming) a felsőbb régió néhány pályájával nyit. Közben azt sem felejtsük el, hogy a gleccsereken egyre több új pályát nyitnak meg mostanában.

December első hétvégéjére (nov. 30.-dec. 2.) számos síterep tervezi az első pályák megnyitását, érdemes lesz portálunkat nézegetni, hiszen folyamatosan beszámolunk az aktuális helyzetről. 

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »