Menü ≡

Ausztria: megérkezett a hideg, mennek a hóágyúk

2018.11.17. | Szerző: Stani
Szibéria felől érkező hideg levegő elérte Ausztriát is, napról napra hidegebb lesz, amit a síterepek is igyekeznek kihasználni. Csütörtök este óta több gleccser is bekapcsolta a hóágyúkat, a mai napon az alacsonyabb sípályák is követték őket.
h i r d e t é s
Mivel egyre hidegebb levegő áramlik Ausztria felé, ezért a hétvégétől a komolyabb síterepeken intenzív hóágyúzás várható, a határ közeli síterepektől kezdve, a salzburgi sípályákon keresztül egészen Tirolig.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

3000 méteren már péntek este -8 fok köré süllyedt a hőmérő higanyszála, egyelőre az ország keleti felében van hidegebb, Stuhlecken 1700 méteren -5 fokot mértek este 18 óra körül. A gleccserek mellett bekapcsolták a hóágyúkat többek közt Turrachon, Obertauernon, Schladmingban, Saalbachon és Zauchenseen is.

A hétvégén 3000 méteren napközben sem lesz nagyon melegebb -10 foknál és 2000 méteren is -5 és -7 fok közti értékekre van kilátás.

A mostani előrejelzések szerint a hideg tartós lehet, ami jó hír a síterepek számára, mivel a korai -november végi, december eleji- szezonkezdést így nem fenyegeti veszély.

Vasárnap estétől a természetes hó is megérkezhet, várhatóan több alpesi völgy is először ölthet fehér ruhát az idei szezonban. Hogy hol és mennyi hó esik, egyelőre bizonytalan.
2018.11.17. 21:01:31 Szali
Azt lehet már tudni ,melyik közeli terep nyit és mikor?
2018.11.20. 06:37:48 WAndrea
Igen, itt vannak a tervezett szezonkezdet dátumok:
https://sielok.hu/szezon/kezdet/ors...zag/ausztria/
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »