Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfelden már 400 hóágyúval gyártják a havat

2018.11.21. Bata Attila

Az elmúlt napokban beindult a tél Karintiában is. Megnyílt az első síterep, Turracher Höhe, valamint kb. 30 cm hó hullott a hegyekben. A hazai síelők által ismert síterepeken pl. Nassfeld és Gerlitzen pedig beindították a hóágyúkat. Egyre közelebb a nyitás.
Nassfeld, webkamera ma reggel
Nassfeld, webkamera ma reggel
Nassfelden 1500 méter felett 25 cm hó hullott, a legfelsőbb részeken 30 cm. Tegnap a mínusz 10 fokos hidegben közel 400 hóágyú gyártotta a havat. Az üzemeltetők szerint egyenként körülbelül 30 köbméter havat képesek készíteni óránként, kell is ez a mennyiség, hiszen előbb-utóbb mind a 110 kilométernyi pályát be kell havazni, illetve elő kell készíteni.

Nassfeld, webkamera ma reggel
Nassfeld, webkamera ma reggel
Az előkészítés zajlik ezen a héten és a következőn is. A tervek szerint a mesterséges havat a mai naptól terítik szét a pályákon, és elkezdik a stabil alap elkészítését. Ez a fázis nagyon fontos az egész szezon sikerességét illetően, és mivel a jó munkához idő kell, a nyitásra még egy kicsit várni kell, de már nem sokat. Érdemes ránézni a Nassfeld webkamerára!

Gerlitzen síterepén közel 30-40 cm vastag a hó a legfelsőbb részeken. Itt szombat este kezdték meg a hóágyártást 90 darab hóágyúval.

A pontos szezonkezdetről még nincs információnk, esély van rá, hogy az első decemberi hétvégén már lehet síelni ezen a két karintiai síterepen.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.