Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már hat erdélyi síterepet egyesít a Hargita Sírégió

2021.01.21. sielok.hu

A Hargita régióban egységes SKIDATA síbérlet rendszert alakítottak ki a térség síturizmusának fellendítése érdekében. Az egyszer megvásárolt síkártyát már 6 helyszínen tudják a síelők használni, így egy közös bérlettel felfedezhetik Hargita megye különböző pályáit.
2015 telén Hargita megye tanácsa kezdeményezésére a világhírű alpesi sírégiók mintájára alakult meg a Hargita Sírégió. Megalakulásakor 4 sípálya tartozott a sírégióhoz: a Havas Bucsin, Bogdán Bucsin, a gyergyócsomafalvi Veresvirág és a homoródfürdői Lobogó sípálya. A sírégió pályáin azóta már közös bérlettel síelhetnek a téli sportok szerelmesei.
Helyszíni tudósítás 2015-ből: Létrejött a Hargita Sírégió
2021 januárjában kibővült a Hargita Sírégió szolgáltatása, az egységes sípályarendszerhez két újabb szolgáltató csatlakozott. Ezévtől már 6 síterepen lehet használni a közös kártyát: 2 bucsini, a csomafalvi, a homoródfürdői, a hargitafürdői és a csíksomlyói pályán is. Az egységes beléptető rendszer kényelmet jelent a turistáknak, és összefogásban fejlesztést a szolgáltatóknak.
Helyszíni tudósítás 2021-ből: Már 6 síterepre érvényes a Harg(h)ita Sírégió bérlet
A sírégióhoz tartozó sípályák 100 kilométeres körzetben találhatóak, mindegyikük megközelíthető a 12, 13A vagy 13B jelzésű országutak valamelyikéről. A bérletet bármelyik sípálya pénztárában megvásárolhatják a síelők.

Jelenleg a SkiHargita régió 6 kis síterepén összesen 16 km-nyi lesiklópálya és 12 sílift áll rendelkezésre. A sírégió további bővítését tervezik újabb pályák és felvonók (köztük kabinos és ülőszékes liftek) létesítésével. A hosszú távú cél az, hogy a Hargita sírégióban 60 km-nyi sípálya jöjjön létre. Középtávon az a fontos, hogy minél több vállalkozó felfigyeljen erre az összefogásra és vonzónak találja a helyi turizmus fejlesztését. - mondta a sajtótájékoztatón Bíró Barna-Botond, a Hargita megyei tanács alelnöke.

További infók a Harg(h)ita régió turisztikai kínálatát bemutató oldalon: https://visitharghita.com/hu/places/skiharghita
KOMMENTEK
andrewboy | 2021.01.21. 13:45
Szép meg jó lesz az egész Erdélyi régió, meg is akarom majd -az életemben- egyszer nézni több napos sí kirándulás alkalmával, több régió pályáit is.
De, az utolsó mondatokkal nem értek egyet: Az rendben van hogy kifelé nem kell semmi, de hazajövet kinek van igénye 3-5 napos "kényszer" pihenésre ??! + 1-2 negatív tesztre ... A dolgozó magyar nem fogja ezt vállalni.
A határon lévő hercehurcát ha eltörölnék akkor beszélhetünk "turizmus" fellendítésésről vagy élmények gazdagításáról, addig csak vakarászás megy itthon. 2020-2021- nem a turizmus éve.
HofEE | 2021.01.21. 19:16
Üdvözlendő fejlesztés. Egyszer ide is el szeretnék látogatni :)
vidra | 2021.01.21. 19:30
Megboldogult főnököm nyugatfelé nem szált ki az autóból Ausztria területén.., ha kedvesen fogadnak kelet felé is mehetünk síelni!
mathejozsef | 2021.01.22. 17:38
Ha igy javul a betegek szama Romaniaba, lehet februar elejetol haza se kel karanten!
Rolitúra | 2021.01.26. 08:22
Rolitúra minden évben (kivéve 2020/21 tél) szokott szervezni síelést a Hargitára szilveszterkor és márciusban is...:)
M61021 | 2021.01.26. 10:46
Jó hely lehet, fel kéne fedezni :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.