Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Romániában is megkezdődött az idei síszezon!

2020.11.28. Bata Attila

Újabb országgal bővült az európai országok sajnos szűk köre, ahol az utolsó novemberi hétvégén engedélyezett a síelés. A romániai hosszú hétvégére több síterep is nyitással készült, többek között a Madarasi Hargita is kinyitott egy rövid pályával.
Straja Ski Resort: hóágyúzás nyitás előtt
Straja Ski Resort: hóágyúzás nyitás előtt
A Madarasi Hargita Síközpont közleménye szerint egyelőre még csak a Kicsi Súgó pályán lehet sízni (ez az eredeti magyar forma, a síelni ige Erdélyben még őrzött változata!). A négynapos hosszú hétvége alatt szombattól keddig 10 és 16 óra között tartanak nyitva.
Több román síterep is megkezdte a hóágyúzást, hogy a négynapos hétvégén már vendégeket tudjanak fogadni.

Straja síterepén is megkezdődött a szezon a Covid-19 intézkedések betartásával. Az üzemeltetők három külön sort jelöltek ki a lift beszállójánál. A nyolcszemélyes kabinos lift december 1-től ingyenesen használható, de a korlátozások miatt egyszerre csak hárman utazhatnak benne.
Straja, első nap
A következő napokban javulhatnak a pályák. Ahogy az esti webkamera képén is látszik, a síterep este is folytatta a hóágyúzást:
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.11.28. 19:55
Szuper
leni | 2020.11.29. 08:01
A '70-80-as évek kékesi síversenyző generációja (és szinte a teljes Kékesi Sas tagsága) is "sízés"-nek hívja a mai napig. :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.