Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hat évvel a földrengés után ismét kinyitott az olasz síterep

2022.03.04. Bata Attila

2016-ban földrengés sújtotta a régiót és a síterep berendezéseit is tönkretette. Az egykori öt ülőliftből kettőt már sikerült újraépíteni, így közel hat év után ismét síelőket fogadhattak.
(Kép: Frontignano360)
(Kép: Frontignano360)
Kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy pont ezen a télen, a járvány lassan már követhetetlenül számozott hullámaiban nyitnak ki újra a több éve bezárt síterepek. Korábban írtunk egy 10 év után ismét síelhető szlovén, és egy 3 év után ismét kinyitott szlovák síterepről. Most egy olasz síterepre tért vissza az élet közel hat év után.

Frontignano az Appenninekben található, ahol mostanában szépen havazott. A síterep a héten ismét megkezdte a működését, bár most a hóvihar nem a legjobbkor jött nekik.
Újra lehet síelni!
Helyi mértékkel számolva, elég jó síterep működhetett itt egészen 2016-ig. Öt ülőlift és két húzólift működött, kb. 15 kilométernyi pályát lehetett síelni az egykoron 1350 és közel 2000 méter között található hegyoldalban. Itt nem a gazdasági válság vagy az enyhe időjárás vetett véget a síelésnek, hanem a természet ennél durvább arcát mutatta. 2016-ban földrengés rázta meg a környéket és szinte a síterep teljes infrastruktúrája elpusztult.

Az újjáépítésben előbb-utóbb a síterep is sorra került, természetesen ott is fokozatosan lehet visszaállítani az egykori állapotokat. Két négyszemélyes ülőliftet már tavaly felépítettek egy vendéglő-menedékházzal együtt, de tavaly télen az olasz síterepek nem üzemeltek a járvány miatt.
Az egyik új lift (Kép: Frontignano360)
Az egyik új lift (Kép: Frontignano360)
Az idei szezon sem indult félelmek nélkül Olaszországban, így a síterep üzemeltetőjének kiválasztása is késett. Ezen felül a már felépült liftek üzemeltetési engedélyeire is várni kellett, így a tervezett karácsonyi ünnepek helyett csak március elején fogadhatták az első vendégeket. Az újranyitást az előző hétvégére tervezték, de a már korábban említett hóvihar miatt erre csak a hét elején kerülhetett sor. A hivatalos megnyitót zenekarral és fontos emberek beszédeivel most szombaton tartják.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.