Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hat évvel a földrengés után ismét kinyitott az olasz síterep

2022.03.04. Bata Attila

2016-ban földrengés sújtotta a régiót és a síterep berendezéseit is tönkretette. Az egykori öt ülőliftből kettőt már sikerült újraépíteni, így közel hat év után ismét síelőket fogadhattak.
(Kép: Frontignano360)
(Kép: Frontignano360)
Kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy pont ezen a télen, a járvány lassan már követhetetlenül számozott hullámaiban nyitnak ki újra a több éve bezárt síterepek. Korábban írtunk egy 10 év után ismét síelhető szlovén, és egy 3 év után ismét kinyitott szlovák síterepről. Most egy olasz síterepre tért vissza az élet közel hat év után.

Frontignano az Appenninekben található, ahol mostanában szépen havazott. A síterep a héten ismét megkezdte a működését, bár most a hóvihar nem a legjobbkor jött nekik.
Újra lehet síelni!
Helyi mértékkel számolva, elég jó síterep működhetett itt egészen 2016-ig. Öt ülőlift és két húzólift működött, kb. 15 kilométernyi pályát lehetett síelni az egykoron 1350 és közel 2000 méter között található hegyoldalban. Itt nem a gazdasági válság vagy az enyhe időjárás vetett véget a síelésnek, hanem a természet ennél durvább arcát mutatta. 2016-ban földrengés rázta meg a környéket és szinte a síterep teljes infrastruktúrája elpusztult.

Az újjáépítésben előbb-utóbb a síterep is sorra került, természetesen ott is fokozatosan lehet visszaállítani az egykori állapotokat. Két négyszemélyes ülőliftet már tavaly felépítettek egy vendéglő-menedékházzal együtt, de tavaly télen az olasz síterepek nem üzemeltek a járvány miatt.
Az egyik új lift (Kép: Frontignano360)
Az egyik új lift (Kép: Frontignano360)
Az idei szezon sem indult félelmek nélkül Olaszországban, így a síterep üzemeltetőjének kiválasztása is késett. Ezen felül a már felépült liftek üzemeltetési engedélyeire is várni kellett, így a tervezett karácsonyi ünnepek helyett csak március elején fogadhatták az első vendégeket. Az újranyitást az előző hétvégére tervezték, de a már korábban említett hóvihar miatt erre csak a hét elején kerülhetett sor. A hivatalos megnyitót zenekarral és fontos emberek beszédeivel most szombaton tartják.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.