Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas hintát építettek a francia síterepen

2024.08.13. Bata Attila

Igazi kihívás a bátraknak, La Clusaz legújabb látványossága. A helyiek egy hatalmas hintát építettek, amelyen nemcsak azt lehet megtapasztalni, hogy milyen a hintázás extrém körülmények között, hanem természetesen a környező hegyekben is lehet gyönyörködni, ha valaki túl van az első izgalmakon.
Kb. 1860 méteres magasságban, a Balcon des Aravis részen épült a hatalmas hinta (La Bascule), amely hamar a nyári szezon egyik legkedveltebb programjának bizonyult.
A hintába egyszerre hárman ülhetnek be, teljesen bekötve. A három személy együttes testsúlya nem haladhatja meg a 300 kilogrammot. 12 éven aluliak csak felnőtt kísérővel használhatják, feltéve, ha a gyermek magassága eléri a 125 centimétert.

Két fokozatban lehet kérni a hintázást. A profibbakat egyből a magasba emelik, majd egy rövid szabadeséssel indítják a hatperces hintázást. A helyszín gyalog (túrázva) és felvonóval is megközelíthető. Egy menet 20 euróba kerül. A 24 eurós jegy tartalmazza a hintához közlekedő felvonó használatát.
Vrátna
Vrátna
Kicsit kisebb hinta, de jóval közelebb található, amelyet júliusban adtak át Szlovákiában, Vrátna síterepén. Itt a Paseky felvonó hegyállomása mellett, kb. 1000 méteres magasságban, egy hatalmas pad várja a szép kilátásra vágyókat, közvetlen mellette pedig egy hinta épült. Innen a Kis-Fátra (Malá Fatra) csúcsait lehet látni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.