Menü ≡

Csak bátraknak: óriáshinta Nassfeld legújabb látványossága

2021.07.31. | Frissítve: 2021.08.11. | Szerző: Bata Attila
Karintia legnagyobb síterepe a nyári szezonban is igyekszik a régió legfontosabb turisztikai célpontja maradni. Az eddigi jelentős kínálat a tartomány legnagyobb hintájával bővült júliusban.
h i r d e t é s
Július közepe óta használhatja a nagyközönség a SkySwing névre keresztelt óriáshintát, amely 21 méteres magasságba repíti a bátor vállalkozókat.

A hatalmas hinta 1666 méteres magasságban található a Millennium-Express felvonó középállomása mellett. Egy 8x8 méteres négyzet alakú terület négy sarkába oszlopokat építettek, amelyek piramisszerűen közelítenek egymáshoz, és tartják a 10 méter hosszú kart, amelynek végéhez rögzített "üléseibe" egyszerre nyolc ember szállhat be egy kis hintázásra.
Az óriáshinta a videó második felében
Az óriáshinta több kunsztot is tud. Ahogy a videóban is látható, mint a egy szokásos játszótéri hinta a szokásos előre-hátra lengéssel indul, majd olyat tapasztalunk, amit a játszótéren remélhetően nem: simán átfordul és 360 fokos köröket ír le.

A hintázás 3 percig tart és az utasok választhatnak az intenzitás fokozatai között: 15, 40, vagy 100%-on kívánnak hintázni. Kérésre átfordulás nélkül is lehet hintázni, ilyenkor a hinta csak 3/4 kört tesz meg. A teljes kör és valószínűleg az egész hinta leginkább adrenalin fokozó eleme, amikor a hinta a kör legmagasabb pontján, 21 méteres magasságban, megáll 3 másodpercre, amely után beindul a szabadesés...
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Felnőtteknek 10, gyermekeknek 9 euróba kerül egy menet, utóbbiaknál a minimumkövetelmény a 140 centiméteres testmagasság. Gyerekek csak szülővel együtt használhatják a hintát.

A hintát téli használatra is tervezték, de az üzemeltetők egyelőre óvatosak. A nyári-őszi tapasztalatok alapján döntenek a téli üzemeltetésről. Jelenleg szeptember 29-ig naponta 9 és 16 óra között üzemel.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »