Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mariazell: óriáshinta és élménypark lesz a Bürgeralpen

2019.03.19. | Frissítve: 2019.03.21. | Szerző: sielok.hu
A Mariazeller Land "Bürgeralpe Neu" projektjével új szabadidős attrakciókkal és átfogó infrastruktúra fejlesztéssel élénkíti fel kínálatát a turisztikai piacon 2020-ig. Célja, hogy egész éves családbarát régióvá fejlődjön. Az állami és privát beruházók összesen 18,6 millió Eurót fektetnek az új projektbe.
h i r d e t é s
Az új egyköteles „Bürgeralpe Express” felvonó 7,2 millió Eurós befektetést kap. 21 db nyolcfős Doppelmayr kabinjával max. 800 főt tud majd szállítani óránként Mariazell központjából a Bürgeralpere (1.267 m).
Összehasonlításképp: a régi, 90 éves felvonó - melynek egyébként az engedélye tavaly októberben lejárt - összkapacitása max. 150 fő / óra volt. Így a hosszas várakozás is a múlté már.

Bürgeralpe, a kirándulóparadicsom

A 2020-ra tervezett nyitásig rengeteg új épület felhúzása és átalakítási munka várat magára, melyek megvalósítása kb. 3,8 millió Euróba kerül.
Míg a hegyi Gasthof földszintjét felújítják és kibővítik, addig a felső emeleteit lebontják, csakúgy mint a teljes eddigi hegyállomást.
„Ezek helyén újdonságok várnak majd minket, melyekkel a Bürgeralpe egész évben egy univerzális szabadidős élménnyé válhat minden korosztály és érdeklődési kör igényeit kielégítve.” - magyarázza Johann Kleinhofer, a Mariazeller Bürgeralpe felvonó vezérigazgatója.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A „Bergarena”/hegyi aréna fő látványossága, a meglévő, és népszerű erdei élménypark mellett, az új óriás hinta lesz, amely egyidejűleg akár 6 főt is tud hintáztatni 15-25 méterrel a talaj felett. Emellett terveznek még egy „tubing csúszdát” és sok egyéb játékos elemet is.
A hegyi vendéglő 600 négyzetméteres, mobil tetővel felszerelt tetőterasza - ami koncertek, rendezvények helyszíne is lehet egyben – gyönyörű kilátást nyújt az Ötscherre, Gemeindealpere és az Erlaufseere. Szállások Mariazellben

Parkolóhelyek bővítése a Bürgeralpe, mariazelli advent és a zarándokutak látogatóinak

Az új bürgeralpei parkolóban - közvetlenül elérhető a B20-as útról, a teniszpálya és a tűzoltóság között - kb. 120 személyautó tud majd parkolni, 150 méterre a felvonó völgyállomásától, így növelve a városközpontban a népszerű zarándokutak és a híres adventre látogatók parkolási lehetőségeit.

Az ország befektet, a régió profitál

„A Bürgeralpe fejlesztésével és az új programlehetőségekkel, melyek rossz idő esetén is látogathatóak egész évben érdekes és kellemes nyaralást biztosítunk a Mariazeller Land régióban. Ez nem csak 113 új munkahelyet jelent, hanem 15 újat is teremt.” – újságolja örömmel Manfred Seebacher, Mariazell polgármestere.
„Perspektívákra és munkahelyekre van szükségünk, melyekből Stájerország minden részén jól élhetünk. Ehhez jelentősen be is kell ruháznunk. A „Bergarena”/hegyi aréna projekttel megtesszük az első lépést a Mariazeller Land újrapozícionálásához, és egy családbarát desztináció kialakításához. Ezzel jó alapokat is fektetünk le a jövőre nézve, a következő generáció számára is.” - nyilatkozta a stájer tartományelnök-helyettes, Michael Schickhofer.

A JUFA hotelek is megújulnak

Mindkét JUFA hotel, az Erlaufseenél és Sigmundsbergen egyaránt, bővíti a kapacitását összesen 40 szobával, illetve 3 csillagos minősítést kap. Az Erlaufsee sport- és szabadidőközpontot is fejlesztik, összesen 7 millió Euró értékben (beltéri tenisz-és futballpálya megújítása, további családi attrakciók beépítése, wellness és fitness részleg, 2 szintes beltéri gyermek játszóbirodalom). Ezzel - és a régió fejlesztésével együtt - várhatóan 20.000 plusz vendégéjszakát generálnak évente a városban.

Forrás:
- Thomas Schweighofer / „Millioneninvestitionen im Mariazeller Land” (stammgastonline)
- „Tourismusoffensive mit Millioneninvestitionen im Mariazeller Land” (mariazell.at, mariazellerland-blog.at)
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 68 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.