Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mariazell: óriáshinta és élménypark lesz a Bürgeralpen

2019.03.19. 2019.03.21. sielok.hu | frissítve: 2019.03.21.

A Mariazeller Land "Bürgeralpe Neu" projektjével új szabadidős attrakciókkal és átfogó infrastruktúra fejlesztéssel élénkíti fel kínálatát a turisztikai piacon 2020-ig. Célja, hogy egész éves családbarát régióvá fejlődjön. Az állami és privát beruházók összesen 18,6 millió Eurót fektetnek az új projektbe.
Mariazell
Az új egyköteles „Bürgeralpe Express” felvonó 7,2 millió Eurós befektetést kap. 21 db nyolcfős Doppelmayr kabinjával max. 800 főt tud majd szállítani óránként Mariazell központjából a Bürgeralpere (1.267 m).
Összehasonlításképp: a régi, 90 éves felvonó - melynek egyébként az engedélye tavaly októberben lejárt - összkapacitása max. 150 fő / óra volt. Így a hosszas várakozás is a múlté már.

Bürgeralpe, a kirándulóparadicsom

A 2020-ra tervezett nyitásig rengeteg új épület felhúzása és átalakítási munka várat magára, melyek megvalósítása kb. 3,8 millió Euróba kerül.
Míg a hegyi Gasthof földszintjét felújítják és kibővítik, addig a felső emeleteit lebontják, csakúgy mint a teljes eddigi hegyállomást.
„Ezek helyén újdonságok várnak majd minket, melyekkel a Bürgeralpe egész évben egy univerzális szabadidős élménnyé válhat minden korosztály és érdeklődési kör igényeit kielégítve.” - magyarázza Johann Kleinhofer, a Mariazeller Bürgeralpe felvonó vezérigazgatója.
A projekt prezentálása (balról): Gerhard Wendl, Johann Kleinhofer, Johannes Monsberger és Michael Schickhofer © Aldin Bektaš, Land Steiermark
A „Bergarena”/hegyi aréna fő látványossága, a meglévő, és népszerű erdei élménypark mellett, az új óriás hinta lesz, amely egyidejűleg akár 6 főt is tud hintáztatni 15-25 méterrel a talaj felett. Emellett terveznek még egy „tubing csúszdát” és sok egyéb játékos elemet is.
Óriáshinta és "tubing csúszda" a hegyállomásnál © Mariazeller Land GmbH
A hegyi vendéglő 600 négyzetméteres, mobil tetővel felszerelt tetőterasza - ami koncertek, rendezvények helyszíne is lehet egyben – gyönyörű kilátást nyújt az Ötscherre, Gemeindealpere és az Erlaufseere. Szállások Mariazellben 

Parkolóhelyek bővítése a Bürgeralpe, mariazelli advent és a zarándokutak látogatóinak

Az új bürgeralpei parkolóban - közvetlenül elérhető a B20-as útról, a teniszpálya és a tűzoltóság között - kb. 120 személyautó tud majd parkolni, 150 méterre a felvonó völgyállomásától, így növelve a városközpontban a népszerű zarándokutak és a híres adventre látogatók parkolási lehetőségeit.

Az ország befektet, a régió profitál

„A Bürgeralpe fejlesztésével és az új programlehetőségekkel, melyek rossz idő esetén is látogathatóak egész évben érdekes és kellemes nyaralást biztosítunk a Mariazeller Land régióban. Ez nem csak 113 új munkahelyet jelent, hanem 15 újat is teremt.” – újságolja örömmel Manfred Seebacher, Mariazell polgármestere.
Bürgeralpe völgyállomás © Mariazeller Bürgeralpe Seilbahnbetriebs GmbH
„Perspektívákra és munkahelyekre van szükségünk, melyekből Stájerország minden részén jól élhetünk. Ehhez jelentősen be is kell ruháznunk. A „Bergarena”/hegyi aréna projekttel megtesszük az első lépést a Mariazeller Land újrapozícionálásához, és egy családbarát desztináció kialakításához. Ezzel jó alapokat is fektetünk le a jövőre nézve, a következő generáció számára is.” - nyilatkozta a stájer tartományelnök-helyettes, Michael Schickhofer.

A JUFA hotelek is megújulnak

Mindkét JUFA hotel, az Erlaufseenél és Sigmundsbergen egyaránt, bővíti a kapacitását összesen 40 szobával, illetve 3 csillagos minősítést kap. Az Erlaufsee sport- és szabadidőközpontot is fejlesztik, összesen 7 millió Euró értékben (beltéri tenisz-és futballpálya megújítása, további családi attrakciók beépítése, wellness és fitness részleg, 2 szintes beltéri gyermek játszóbirodalom). Ezzel - és a régió fejlesztésével együtt - várhatóan 20.000 plusz vendégéjszakát generálnak évente a városban.
Beltéri játszótér a JUFA hotelben © JUFA

Forrás:
- Thomas Schweighofer: Millioneninvestitionen im Mariazeller Land (stammgastonline)
- Tourismusoffensive mit Millioneninvestitionen im Mariazeller Land (mariazell.at, mariazellerland-blog.at)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.