Menü ≡

Havas szeptember vége az Alpok magasabb részein

2020.09.28. | Szerző: Bata Attila
Hétvégén megérkezett az első nagyobb havazás az Alpokba. Franciaországtól Ausztriáig végig havazott, kisebb-nagyobb mennyiséget hagyott a hegyen. A magasabb részeken 70-80 cm hó hullott, de az igazi szenzáció, hogy az alacsonyabb magasságokban is 10-15 cm havat mértek az Alpok több országában is.
h i r d e t é s
Az osztrák helyzetről már itt és itt beszámoltunk, de havas képekből van bőven a többi alpesi országból is. A hirtelen jött tél rendkívüli helyzeteket is okozott.
La Plagne, Franciaország: kb. 50-60 cm friss hó a hegyekben
Franciaországban a Glandon-hágó közelében körülbelül 2000 méteres magasságban kb. 6000 állat vált a hó foglyává napokon át. Miután a hókotró utat nyitott, a gazdák több tonna élelmet vittek fel az éhező állatoknak. A megközelítés sem volt egyszerű. Ugyan "csak" kb. 50 cm hó hullott, de a viharos szél helyenként méteres hófalakat épített.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Aki szereti a havazást és a havas képeket, annak jó hírünk van. A héten folytatódik a havazás a Francia-Alpokban (is). A felsőbb régiókban szintén méternyi friss havat várnak a meteorológusok a hét végéig.
Mont-Blanc: idén először kellett beindítani a hókotró mozdonyt
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »