60 cm! Hétvégén Szlovéniába is megérkezett a havazás

2020.09.29. Bata Attila

A hétvégi havazás elért az Alpok déli oldalára is, ahol a legnagyobb mennyiségű havat a szlovéniai Júliai-Alpok magasabb részei kapták, de az ország alacsonyabban fekvő síterepei is befehéredtek egy-két napra.
Vogel - itt is elkezdődött!
Folyamatosan gyűlt össze a hó a 2514 méter magasan található Kredarica mérőállomáson. Hétfő estére a hóréteg vastagsága már elérte a 60 centimétert, amely a ma reggeli 3 centis havazásnak köszönhetően továbbra is ezen a vastagságon maradt.
Kredarica
Kanin részen már síterep is található, az itteni mérőállomás (2262 m) 43 cm havat mért tegnap este, amelyből mára még 36 cm megmaradt. Természetesen síelni még nem lehet, de szeptemberhez képest tekintélyesnek mondható a mostani hómennyiség, nem sűrűn fordul elő ilyen vastag jó ilyen korán.
Vršič
Szlovénia legmagasabban fekvő (1684 m) hágója (Vršič) ezúttal is szépen behavazódott, a tegnapi 23 cm hóból keddre még maradt 17 cm.
Krvavec
Több szlovén síterepen is befehéredtek a hegyek egy rövid időre. A szezon még ugyan messze van, de ez a kis előzetes télből arra jó volt, hogy most lehet megvenni a kedvezményekkel a szezonbérleteket a szlovén síterepekre, és kicsit megindultak az eladások.
Golte
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Krvavec csillagcsillagcsillag
A 2009-ben felújított Hotel Krvavec a krvaveci sícentrum szívében, 1600 méteres magasságban található, három ülőlift találkozásánál. Szolgáltatások: szauna, társalgó, étterem, 400 m²-es terasz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Jagodic B&B csillagcsillagcsillag
3 csillagos, családias panzió néhány km-re a krvaveci sítereptől, 1-5 ágyas szobákkal, reggelis ellátással és közös konyhahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mustrinka apartmanok
2 és 4 fős apartmanok Krvavec sípályái mellett (50 m), felszerelt konyhával, wifivel és sítárolóval. Félpanziós ellátás külön rendelhető a közeli (200 m) Hotel Krvavecben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.