Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

60 cm! Hétvégén Szlovéniába is megérkezett a havazás

2020.09.29. Bata Attila

A hétvégi havazás elért az Alpok déli oldalára is, ahol a legnagyobb mennyiségű havat a szlovéniai Júliai-Alpok magasabb részei kapták, de az ország alacsonyabban fekvő síterepei is befehéredtek egy-két napra.
Vogel - itt is elkezdődött!
Vogel - itt is elkezdődött!
Folyamatosan gyűlt össze a hó a 2514 méter magasan található Kredarica mérőállomáson. Hétfő estére a hóréteg vastagsága már elérte a 60 centimétert, amely a ma reggeli 3 centis havazásnak köszönhetően továbbra is ezen a vastagságon maradt.
Kredarica
Kredarica
Kanin részen már síterep is található, az itteni mérőállomás (2262 m) 43 cm havat mért tegnap este, amelyből mára még 36 cm megmaradt. Természetesen síelni még nem lehet, de szeptemberhez képest tekintélyesnek mondható a mostani hómennyiség, nem sűrűn fordul elő ilyen vastag jó ilyen korán.
Vršič
Vršič
Szlovénia legmagasabban fekvő (1684 m) hágója (Vršič) ezúttal is szépen behavazódott, a tegnapi 23 cm hóból keddre még maradt 17 cm.
Krvavec
Krvavec
Több szlovén síterepen is befehéredtek a hegyek egy rövid időre. A szezon még ugyan messze van, de ez a kis előzetes télből arra jó volt, hogy most lehet megvenni a kedvezményekkel a szezonbérleteket a szlovén síterepekre, és kicsit megindultak az eladások.
Golte
Golte
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.