60 cm! Hétvégén Szlovéniába is megérkezett a havazás

2020.09.29. Bata Attila

A hétvégi havazás elért az Alpok déli oldalára is, ahol a legnagyobb mennyiségű havat a szlovéniai Júliai-Alpok magasabb részei kapták, de az ország alacsonyabban fekvő síterepei is befehéredtek egy-két napra.
Vogel - itt is elkezdődött!
h i r d e t é s
Folyamatosan gyűlt össze a hó a 2514 méter magasan található Kredarica mérőállomáson. Hétfő estére a hóréteg vastagsága már elérte a 60 centimétert, amely a ma reggeli 3 centis havazásnak köszönhetően továbbra is ezen a vastagságon maradt.
Kredarica
Kanin részen már síterep is található, az itteni mérőállomás (2262 m) 43 cm havat mért tegnap este, amelyből mára még 36 cm megmaradt. Természetesen síelni még nem lehet, de szeptemberhez képest tekintélyesnek mondható a mostani hómennyiség, nem sűrűn fordul elő ilyen vastag jó ilyen korán.
Vršič
Szlovénia legmagasabban fekvő (1684 m) hágója (Vršič) ezúttal is szépen behavazódott, a tegnapi 23 cm hóból keddre még maradt 17 cm.
Krvavec
Több szlovén síterepen is befehéredtek a hegyek egy rövid időre. A szezon még ugyan messze van, de ez a kis előzetes télből arra jó volt, hogy most lehet megvenni a kedvezményekkel a szezonbérleteket a szlovén síterepekre, és kicsit megindultak az eladások.
Golte
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Mama's House Hostel
A Mama's House Hostel Cerklje na Gorenjskem-ben, a ljubljanai reptértől 3 km-re, míg a krvaveci sítereptől 3 km-re található. A ház olcsó, egyszerűbb jellegű szállást nyújt elsősorban fiatalok részére. 1-4 ágyas szobák közös vagy saját fürdővel, főzési lehetőség a közös konyhában.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Creina csillagcsillagcsillag
A Hotel Creina Kranj városka szívében, a krvaveci kabinos lifttől 15 km-re kínál kedvező árú téli szállást. A hotel 87 szobával rendelkezik, melyek zuhannyal, telefonnal, és tv-vel felszereltek. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kepic panzió és apartmanok csillagcsillagcsillag
A Kepic szobák és apartmanok Zgornji Brnik falucska központjában otthonos, nyugodt környezetben, 5 km-re a Krvavec sítereptől, a Ljubljana melletti Jože Pučnik repülőtér közelében várják vendégeiket (reptéri transzfer szolgáltatással).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.