Menü ≡

60 cm! Hétvégén Szlovéniába is megérkezett a havazás

2020.09.29. | Szerző: Bata Attila
A hétvégi havazás elért az Alpok déli oldalára is, ahol a legnagyobb mennyiségű havat a szlovéniai Júliai-Alpok magasabb részei kapták, de az ország alacsonyabban fekvő síterepei is befehéredtek egy-két napra.
h i r d e t é s
Folyamatosan gyűlt össze a hó a 2514 méter magasan található Kredarica mérőállomáson. Hétfő estére a hóréteg vastagsága már elérte a 60 centimétert, amely a ma reggeli 3 centis havazásnak köszönhetően továbbra is ezen a vastagságon maradt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kanin részen már síterep is található, az itteni mérőállomás (2262 m) 43 cm havat mért tegnap este, amelyből mára még 36 cm megmaradt. Természetesen síelni még nem lehet, de szeptemberhez képest tekintélyesnek mondható a mostani hómennyiség, nem sűrűn fordul elő ilyen vastag jó ilyen korán.
Szlovénia legmagasabban fekvő (1684 m) hágója (Vršič) ezúttal is szépen behavazódott, a tegnapi 23 cm hóból keddre még maradt 17 cm.
Több szlovén síterepen is befehéredtek a hegyek egy rövid időre. A szezon még ugyan messze van, de ez a kis előzetes télből arra jó volt, hogy most lehet megvenni a kedvezményekkel a szezonbérleteket a szlovén síterepekre, és kicsit megindultak az eladások.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »