Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Igazi tél uralkodik az osztrák hegyekben

2020.09.26. Stánicz Balázs

A tegnapi hidegfront jelentős havat hozott, 1500 méter felett kifejezetten télies képet fest a táj. A havazásnak hamarosan vége, holnap napsütés következik, majd hétfőn újabb hóesés kezdődhet.
Hómennyiség Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hómennyiség Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
1500-1800 méter közt Tirolban, Salzburgban és Stájerország egyes részein 30-50 cm hó hullott. A gleccsereken ennél is több, átlagosan 50-70 cm, ezek szombat reggeli adatok. Mivel azóta is havazik, különösen keletebbre Felső-Ausztriában, Stájerországban és időközben Alsó-Ausztriában ezért a fenti értékek még emelkedhetnek.
Érdekesen alakult a hóhatár, péntek este, illetve szombat hajnalban több helyütt jóval 1000 méter alatt is havazott, a salzburgi Bischofshofenben 550 méteren 2 cm-es hóréteg alakult ki, ez ilyen alacsonyan szeptemberben meglehetősen ritka.
Salzburgban összesen 100 tűzoltónak kellett segédkeznie az éjjel folyamán, jórészt elakadt és árokba csúszott autók mentéséhez kaptak riasztást.
Mélytél Kaprunban szeptember 26-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Mélytél Kaprunban szeptember 26-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Bár a hegyi utakon egyértelműen hólánc használata volt kötelező, sokan megpróbálkoztak nyári gumival. Különösen a katschbergi és obertauerni hágókon, de volt bőven teendő a Hochkönig főúton is. A Grossglockner (Salzburg) és Timmelsjoch (Tirol) alpesi utakat egyelőre lezárták a nagy hó miatt.
A hóesés mellett a hideg is megjött, 3000 méteren -10 C fokot mutatott napközben a hőmérő higanyszála. Kihasználva a hideg időt a gleccsereken beindultak a hóágyúk.
Vasárnap napsütés követi a havas napokat, azonban hétfőn újabb hóesés kezdődik Tirolban, Salzburgban és Felső-Ausztriában; a hóhatár 1000-1500 méter közt lesz, estére 1400-2000 m közé emelkedik. Várhatóan a keddi időjárás és téliesen alakulhat 2000 méter felett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.