Igazi tél uralkodik az osztrák hegyekben

2020.09.26. Stánicz Balázs

A tegnapi hidegfront jelentős havat hozott, 1500 méter felett kifejezetten télies képet fest a táj. A havazásnak hamarosan vége, holnap napsütés következik, majd hétfőn újabb hóesés kezdődhet.
Hómennyiség Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
h i r d e t é s
1500-1800 méter közt Tirolban, Salzburgban és Stájerország egyes részein 30-50 cm hó hullott. A gleccsereken ennél is több, átlagosan 50-70 cm, ezek szombat reggeli adatok. Mivel azóta is havazik, különösen keletebbre Felső-Ausztriában, Stájerországban és időközben Alsó-Ausztriában ezért a fenti értékek még emelkedhetnek.
Érdekesen alakult a hóhatár, péntek este, illetve szombat hajnalban több helyütt jóval 1000 méter alatt is havazott, a salzburgi Bischofshofenben 550 méteren 2 cm-es hóréteg alakult ki, ez ilyen alacsonyan szeptemberben meglehetősen ritka.
Salzburgban összesen 100 tűzoltónak kellett segédkeznie az éjjel folyamán, jórészt elakadt és árokba csúszott autók mentéséhez kaptak riasztást.
Mélytél Kaprunban szeptember 26-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Bár a hegyi utakon egyértelműen hólánc használata volt kötelező, sokan megpróbálkoztak nyári gumival. Különösen a katschbergi és obertauerni hágókon, de volt bőven teendő a Hochkönig főúton is. A Grossglockner (Salzburg) és Timmelsjoch (Tirol) alpesi utakat egyelőre lezárták a nagy hó miatt.
A hóesés mellett a hideg is megjött, 3000 méteren -10 C fokot mutatott napközben a hőmérő higanyszála. Kihasználva a hideg időt a gleccsereken beindultak a hóágyúk.
Vasárnap napsütés követi a havas napokat, azonban hétfőn újabb hóesés kezdődik Tirolban, Salzburgban és Felső-Ausztriában; a hóhatár 1000-1500 méter közt lesz, estére 1400-2000 m közé emelkedik. Várhatóan a keddi időjárás és téliesen alakulhat 2000 méter felett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.