Menü ≡

Sölden és Kaunertal: újabb osztrák gleccsereken lehet síelni!

2020.09.26. | Szerző: Bata Attila
A hétvégén újabb két tiroli gleccser kezdte meg az idei szezont. Sölden már pénteken, Kaunertal pedig szombaton nyitja meg kapuit a síelők előtt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A világkupa versenyre készülő Sölden gleccserén péntek óta lehet síelni. Rajtuk kívül az idén 40 éves Kaunertal szombaton kezdi meg a szezont.

Természetesen az első napokban még csak kevés pályát lehet használni, azonban a nyitás egybeesik a szezon első nagyobb havazásával is, így a következő hétvégére már bővülhet a kínálat.
Kaunertal
A következő hétvégére az ötödik tiroli gleccser (Stubai) is bejelentette a nyitást, valamint a többi osztrák gleccseren (Mölltal, Kitzsteinhorn és Dachstein) is dolgoznak már a nyitás előkészítésén.

Magyar szempontból most jelentősebb áldozatokat követel egy korai síelés a gleccseren. Ausztriából visszatérve tíznapos karantén vár a síelőkre, valamint két negatív tesztet kell kötelezően elvégeztetni. Ebből az egyiket elfogadják, ha Ausztriában készült.
Sölden
2020.09.26. 02:48:06 Babolcs
Ha karanténba mész akkor is kell a két teszt?
2020.09.26. 08:11:05 Kis Kovi
Minek, akkor már milliomos vagy valószínűleg, legalább is időben biztos:)

Ezt találtam:

"Az érintett választhat, hogy letölti a 14 napos kijelölt vagy hatósági házi karantént, vagy ha szeretne az alól felmentést kapni, azt kérelemre, önköltségen - a belépést követően 5 napon belül legalább 48 óra különbséggel - két alkalommal elvégeztetett negatív PCR-teszt megléte esetén teheti meg. A PCR-teszt tehát nem kötelező, csak abban az esetben kell elvégeztetni, ha az illető szeretne felmentést kapni a karantén alól."

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/a...mit-kulfoldrol-hazaterokn...
2020.09.26. 08:21:24 Kis Kovi
Azért olvasd el végig a linkelt oldalt, mert ha a határátlépésnél "problémás" vagy (megvizsgálhatnak), akkor mindenképp karanténra számíthatsz, de ez kb. olyan atrocitás, mintha a munkahelyeden kerülnél bele az érintett körbe egy fertőző kolléga által (mondjuk magadon észre sem veszed a tüneteket), de mivel Te is fertőzhetsz, ezért egy időre (jogosan) kivonnak a forgalom alól.

Az az igazság, hogy nagyon sok szabadidővel kell rendelkezni bármilyen kalandhoz, mert most már az élet bármely területéről (utazás, munkahely, lakóközösség, stb.) jöhet a "zárka" (jó esetben a kórház helyett), sőt, ha nem is betegszel meg, csak érintett vagy, akkor akár többször is bizonyos ideig belekerülhetsz az otthonmaradók körébe és ezzel kiesel a munka (csökkenő jövedelem) vagy a tanulmányok világából.

Reméljük pár hónap múlva lesz már olyan vakcina és/vagy gyószer, amivel nagyobb feloldozást kap a társadalom a kötöttségek alól, téli szezonból nézve, szerintem max. még egy szezont bír ki a rendszer ilyen csökkentett üzemmódban, után tömeges csődök lehetnek.
2020.09.26. 09:37:33 skioutlet
Nagy változás lépett életbe: már nem lehet idő előtt kiszabadulni a koronavírus-karanténból
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...0200922/nagy-valtozas-lep...

Ez nem (kizárólag) a külföldről hazatérőkről szól.
2020.09.26. 13:12:57 Stani
@Babolcs, 10 nap karantén vagy két teszt,ebből az egyiket megcsináltathatod Ausztriában, pl. 1-2 nappal az elutazás előtt, ezzel is meggyorsítva az egészet

@ Kis Kovi , nem kell időmilliomosnak lenne, nagyon sokan meg tudják oldani, hogy otthonról home office-ból dolgozzanak. A karantén nem 14, hanem 10 nap egy ideje.

@ skioutlet, ez így nem igaz, ahogy a link alatt is szerepel, csak abban az esetben amennyiben bizonyítottan poz személlyel kerültél kontaktba. Ez inkább a magyarországi esetekre érvényes, mintsem a külföldről hazatértekre.
2020.09.26. 14:01:21 skioutlet
@ Stani, belinkeltem egy cikket, hozzáfűztem egy darab mondatot: "Ez nem (kizárólag) a külföldről hazatérőkről szól." Mi nem igaz, maga a cikk vagy az egy darab megjegyzésem?
2020.09.26. 14:22:34 Stani
"Nagy változás lépett életbe: már nem lehet idő előtt kiszabadulni a koronavírus-karanténból" ez így önmagában nem állja meg a helyét ;)
2020.09.26. 14:49:39 skioutlet
Hát ez a címe a portfolio cikkének:) Amúgy maga a cikk tartalma - amiben nincs szó különbség a külföld/belföld viszonyában az tiszának tűnik nekem.
2020.09.27. 15:05:01 Kis Kovi
https://koronavirus.gov.hu/korlatoz...asok

Gondolom ezek a hatályos előírások.

Home office, egyeseknek megoldás, de azért az emberek többségnek még mindig nem.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »