Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: megkezdődött a szezon a tiroli gleccseren!

2020.09.19. Bata Attila

Bár az idei szezon más lesz, azért a nyár végének egyik biztos jele, hogy a gleccsereken is megkezdődik a szezon. Szombaton a tiroli Pitztal gleccserén nyitották meg a 2020/2021-es szezont, így Hintertux után egy újabb osztrák gleccseren lehet mostantól síelni.
Síelők az első napon (Kép: Pitztaler Gletscher)
Síelők az első napon (Kép: Pitztaler Gletscher)
Ma nyitott a Pitztal gleccser, egyelőre még csak kb. 3 kilométernyi síelhető pályával, de ez a szokásos menetrend így szeptember közepén. Jelenleg reggel 7 és délután 1 óra között járnak a liftek.

A 3440 méter magasan található vendéglőt nemcsak a síelők, hanem a gyalogos turisták is felkereshetik.

A gleccseren az előző napokban az osztrák sí válogatott tagjai gyakoroltak, valószínűleg olyan nagyon rossz állapotban nem lehet a Wildspitz ülőlift melletti pálya.
Szezonelejei forma az üzemelő liftek kínálatában
Szezonelejei forma az üzemelő liftek kínálatában
A síterep mind a versenyzők, mind a hobbisíelők részére közzétette a koronavírusos időszakra szóló ajánlásait. A vendégeknek a száj és orr eltakarása kötelező a kasszánál, a lift előtti sornál, a síbuszon, a zárt felvonókban, a zárt terekben és a vendéglőkben. Idén a nagyobb rendezvények elmaradnak a síterepen.

A többi alpesi gleccser is készül a nyitásra. Stubai már bejelentette, hogy a tervezetthez képest egy héttel később nyitnak csak, október elején. Ennek nem a vírus az oka, hanem az időjárás. A következő hetekben megnyíló gleccserekről (pl. Sölden) folyamatosan beszámolunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.