Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás: elmarad Lindsey Vonn visszatérése

2019.01.09. Bata Attila

A jelenlegi osztrák hóhelyzetet tekintve csoda lett volna, ha hétvégén világkupa versenyt tudtak volna rendezni St. Antonban. Természetesen a mostani hóviszonyok, lavinaviszonyok és a további napokra jelzett havazás miatt a hétvégi versenyek elmaradnak.
Így néz ki a versenypálya
Így néz ki a versenypálya
St. Antonnal csúnyán kibabrált az időjárás. Megint. Az osztrák szövetségé a január közepi női lesikló verseny megrendezésének a joga, és ők eddig háromévente más-más osztrák síterepnek adták oda. Tavaly a karintiai Bad Kleinkirchheim kapta a jogot, 2016-ban pedig a salzburgi Zauchensee. 2015-ben pedig St. Anton rendezhette volna, akkor is az időjárás miatt maradt el. Nehéz elhinni, hogy akkor pont a hóhiány miatt kellett törölni versenyt.

A szervezők közleménye szerint szerdáig körülbelül 120 ezer köbméter havat távolítottak el a pályáról, amelynek nagy részét ma visszakapták Holle anyótól. Ma reggelig kb. 70 cm hó hullott és a pálya egyes részein a szélvihar méteres hófalakat emelt.

Az biztos, hogy a kötelező edzés(eke)t sem tudják megrendezni, és az előrejelzések, valamint a lavinahelyzet tükrében lemondták a versenyeket.

Ezen a hétvégén tért volna vissza hosszabb sérülésük után két ismert versenyző, az osztrák Cornelia Hütter és az amerikai Lindsey Vonn.

Vonn az elmúlt napokban a dél-tiroli Reinswald/Sarntal síterepén edzett. Egy helyi lapnak adott interjúban elmondta, hogy nem várt csodát az osztrák versenytől, hiszen csak néhány napja edz, és nincs 100%-os állapotban. Sokkal inkább a következő hétre, Cortinára készül, ahol eddig nagyon jól szerepelt, 12 győzelmet aratott már.

A Nemzetközi Sí Szövetség szerint logikus lenne pénteken Cortinán bepótolni az elmaradt lesiklást. Arra már kevés esély látnak, hogy a versenyek utáni hétfőn pedig az elmaradt szuper-g futamot.

A döntéshez az osztrák szövetség beleegyezése is kell, hiszen saját versenyeiket egy osztrák rendezésű versennyel szeretnék pótolni, bár a versenynaptár már elég zsúfolt a következő időszakra. Kérdés, hogy így ennek mennyi a realitása? 
KOMMENTEK
tothlevente | 2019.01.10. 10:18
Valóban elmarad, de nem a belinkelt cikk szerint.
http://liveblog.tt.com/live/arlberg...-kandahar-rennen/st-anton...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.