Havazás után beindult a hóágyúzás a szlovák síterepeken

2022.11.19. Bata Attila

Pénteken már az alacsonyabb részeken is havazott Szlovákiában, főleg az északi országrészben. A szezon első nagyobb területét lefedő havazása túl sok havat ugyan nem, de elég hideget hozott ahhoz, hogy néhány síterep megkezdje a pályák behavazását.
Jasnán beindultak a hóágyúk (Kép: Chata Koliesko)
Körülbelül 5-10 centiméter friss hóval érkezett a novemberi havazás Szlovákiába. Az északi területek fehérlenek. Jelenleg a Lomnici-csúcson 14 cm, Chopokon 9 cm, Telgárton (903 m) 1 cm havat mértek.

A Magas-Tátra is fehér. A hegység kapujának számító Poprádon (694 m) 2 cm hullott. A magassággal együtt fokokozatosan emelkedik a hóvastagság, Csorba-tónál (1355 m) jelenleg 6 cm. Érdekesség, hogy a lengyel határhoz közeli Liesek (Ljeszek – 692 m) településen 8 centiméter hullott.

Ma a déli órákban sem emelkedett nulla fok felé a hőmérséklet az alacsonyabban fekvő északi területeken. Sok helyen mínusz 3 fok alatt maradt. A hegyekben még ennél is hidegebb van, így már megjöttek az első képek a hóágyúzásról. Pl. Tátralomnic, Csorba-tó, Chopok, Vrátna vagy Donovaly már megkezdte a hógyártást.

A szezonnyitást Jasnán december 3-ra, Csorba-tónál december 10-re, Tátralomnicon december 17-re tervezik.
Videós beszámoló a reklám után
Donovaly
Vrátna
Bachledka
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
2 fős stúdiók, és 2-4 fős családi szobák és apartmanok a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! Az új wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit megújult, modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.