Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után beindult a hóágyúzás a szlovák síterepeken

2022.11.19. Bata Attila

Pénteken már az alacsonyabb részeken is havazott Szlovákiában, főleg az északi országrészben. A szezon első nagyobb területét lefedő havazása túl sok havat ugyan nem, de elég hideget hozott ahhoz, hogy néhány síterep megkezdje a pályák behavazását.
Jasnán beindultak a hóágyúk (Kép: Chata Koliesko)
Jasnán beindultak a hóágyúk (Kép: Chata Koliesko)
Körülbelül 5-10 centiméter friss hóval érkezett a novemberi havazás Szlovákiába. Az északi területek fehérlenek. Jelenleg a Lomnici-csúcson 14 cm, Chopokon 9 cm, Telgárton (903 m) 1 cm havat mértek.

A Magas-Tátra is fehér. A hegység kapujának számító Poprádon (694 m) 2 cm hullott. A magassággal együtt fokokozatosan emelkedik a hóvastagság, Csorba-tónál (1355 m) jelenleg 6 cm. Érdekesség, hogy a lengyel határhoz közeli Liesek (Ljeszek – 692 m) településen 8 centiméter hullott.

Ma a déli órákban sem emelkedett nulla fok felé a hőmérséklet az alacsonyabban fekvő északi területeken. Sok helyen mínusz 3 fok alatt maradt. A hegyekben még ennél is hidegebb van, így már megjöttek az első képek a hóágyúzásról. Pl. Tátralomnic, Csorba-tó, Chopok, Vrátna vagy Donovaly már megkezdte a hógyártást.

A szezonnyitást Jasnán december 3-ra, Csorba-tónál december 10-re, Tátralomnicon december 17-re tervezik.
Videós beszámoló a reklám után
Donovaly
Donovaly
Vrátna
Vrátna
Bachledka
Bachledka
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.