Menü ≡

Havazás után: javultak a körülmények Szlovákiában

2015.01.06. | Szerző: Bata Attila
Kétnapos havazás frissítette fel a szlovák pályákat a napokban. A legtöbb helyen az év eleje óta szinte megduplázódott a hóréteg vastagsága. Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban javultak a hóviszonyok és a héten újabb pályák nyílnak meg, az időjárás még mindig lemaradásban van a szezonhoz képest.
h i r d e t é s
Idén mintha az időjárás is érezné, hogy van mit törlesztenie a szlovák síterepekkel szemben. Mióta 2015 beköszöntött, egyre kedvezőbb az időjárás. Január elseje óta a magasabban fekvő részeken szinte megduplázódott a természetes hó vastagsága.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt napokban szinte minden síterepen esett 5-10 centiméter hó, és a hóágyúknak köszönhetően átlagosan 10 centivel lett vastagabb a hó a pályákon. A szerencsésebb pályákon 20-25 cm is hullott.
Chopok weboldala 30-40 cm friss havat ír.

A héten átadták az új liftet
Zdiar Strednica síterepén, erről holnap írunk. Péntektől már a meredekebb Nova Hola oldalon is lehet síelni Donovalyban. Mýto pod Ďumbierom síterepén pedig az ülőliftet tervezik beindítani péntektől.

Ezzel együtt a többi síterepen is egyre több pályát tudnak megnyitni a nagyközönség előtt. Ebben az is segíthet, hogy a következő napokban ismét röpködnek majd a mínuszok a sípályákon, így düböröghetnek a hóágyúk.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »