Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazással búcsúzik a nyár a Magas-Tátrában

2021.08.31. Bata Attila

Napok óta havazik a Magas-Tátra tetején, tegnap reggelre a Lomnici-csúcson 24 centiméter vastagra hízott a hótakaró. Lehet mondani, hogy az augusztusi havazás nem ritkaság a Tátrában, de azt is vegyük figyelembe, hogy az előző három évben (2018-ban, 2019-ben és 2020-ban) augusztusban sosem alakult ki összefüggő hótakaró a csúcson.
A Lomnici-csúcson (Kép: Vysoké Tatry síterep)
Szlovákiában, az északi részeken eléggé csapadékosra fordult az időjárás, egyes részeken pl. 100 mm (Tatranská Javorina) csapadék hullott az elmúlt hét napban. Péntek óta a Lomnici-csúcson már havazott is, tegnap reggel 24 centiméter, ma délben még 20 cm vastag havat mértek. A havazás a Lomnici-nyeregig húzódott le, azonban a lengyel oldalon és az Alacsony-Tátrában (Chopok) már nem mértek összefüggő havat a nulla fok feletti hőmérsékletek mellett.
Hóviszonyok a Tengerszem-csúcs (Rysy) felé (kép: Aktualna sytuacja w Tatrach)
A következő napokban még hullhat egy kis hó a Lomnici-csúcs környékén, de aztán visszatér az őszies időjárás.
A havazás alsó határa a Lomnici-nyereg alatti lanovka mellett (webkamera képe)
KOMMENTEK

Szállástippek
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.