Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazással érkezett meg az ősz az Alpokba

2018.09.01. Bata Attila

A meteorológiai ősz első napja havazást és esőt hozott az Alpokban. A havazás most csak a magasabb részeken, 2000 méter felett érte el a hegységet. Az alacsonyabb részeken viharos szél fúj és eső esik, nem a legszebb időjárással kezdődött meg az ősz.
Stubai-gleccser, Ausztria, ma reggel
Stubai-gleccser, Ausztria, ma reggel
Nagyjából hasonló a forgatókönyv és földrajzi kiterjedtsége a múlt heti havazáshoz, amikor fél méter hó hullott az Alpokban, főleg a Hohe Tauern környékén. A különbség az, hogy akkor 1000 méteres magasságban is havazott, most ebben a magasságban eső esik. Sok helyen viharos szél is fúj, így a hegyekben (pl. Hochkar) a kirándulókat szállító sílifteket le kellett állítani.

Most csak 2000 méter felett havazik és nagyobb havat csak 3000 méter felett várunk holnap estig. A havazás gócpontja múlt héthez képest kissé nyugatra került, a legtöbb havat a kelet-svájci hegyekben várják. Itt ma estig, 3200 méter felett, 30-50 cm, helyenként 70 cm hullhat a helyi lavinaintézet előrejelzése szerint.

Ahogy a lenti képeken is látható. Ausztriában havazott a tiroli gleccsereken, valamint Olaszországban, a dél-tiroli hegyekben, a Stelvio-gleccseren 40 cm hó hullott. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.