Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik a Tátrában, elkezdődött a havazás Szlovákiában

2016.10.04. Bata Attila

Ma reggelre friss hó borította be az Alacsony- és a Magas-Tátra legmagasabb részeit. Ez csak a kezdet abból a többnapos hidegbetörésből, amely Szlovákiára vár még holnap és holnapután. A következő napokban már alacsonyabbra húzódik a havazás, és a szél is jelentősen megélénkül.
Ma reggelre még csak néhány centi friss hó (2-4 cm) borította a Chopok és a Lomnici-csúcs tetejét, de lesz még a havazásnak utánpótlása. Holnap és holnapután a meteorológusok további 15-20 cm havat várnak a magashegységek felsőbb részein.

A terasz Chopokon (Kép. TMR)
A terasz Chopokon (Kép. TMR)
Az északi országrészben közlekedő autósoknak a következő két napban már arra is figyelniük kell, hogy akár 700-900 méteres magasságban is megkezdődhet a havazás. Az északról érkező hidegfront a havazáson kívül erős szelet is hoz, akár 80-100 km/órás széllökésekre is lehet számítani.

Lomnici-csúcs ma reggel (Kép. TMR)
Lomnici-csúcs ma reggel (Kép. TMR)
Kicsivel több hó hullott ma reggel a Magas-Tátra lengyel oldalán, a Lengyel-Tátrában. A Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) mérőállomása (1991 m) már ma reggel 20 cm friss havat mért.
A lengyel oldal is havas
A lengyel oldal is havas
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.