Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik az osztrák hegyekben, a hétvégén nagyobb adag jön

2024.02.20. Bata Attila

Tegnap óta havazik Ausztriában az Alpok északi oldalán és a magasabban található régiókban. A havazás hamarosan véget ér, rövid időre ismét megemelkednek a hőmérsékletek, de egyre biztosabban látszik a hétvégi havazás, amelynek péntek lesz a legerősebb napja.
Ma reggeli webkamera. Kitzbühel, 1665 m, a legendás verseny indítóházánál a havat takarítják
Ma reggeli webkamera. Kitzbühel, 1665 m, a legendás verseny indítóházánál a havat takarítják
Az elmúlt 24 órában kb. 5-20 cm hó hullott a hegység északi oldalán. Néhány magasabb, 3000 méter körüli régióban a 30 centimétert is elérte a friss hó mennyisége. Vorarlbergtől egészen Hochkarig frissülnek fel a pályák, igaz csak a magasabb tartományokban.
Obertauern, Seekarspitz Tal ,1812 m ma délután
Obertauern, Seekarspitz Tal ,1812 m ma délután
A mostani havazásból jobbára kimaradnak a déli oldal síterepei, azonban hétvégére kárpótlást kapnak. A mediterrán ciklon meghozza a régen várt havat. A helyi meteorológiai intézet, Geosphere Austria, meteorológusa szerint a karintiai síterepekre (pl. Heiligenblut, Katschberg, Turracher Höhe, Gerlitzen vagy Bad Kleinkirchheim) 20-40 cm hó érkezik a hétvégre. Külön kitértek Nassfeldre, ahol 1000-1200 méter felett várnak havazást, a hegyekben 80 cm, az alsóbb részeken 10-30 centiméter friss hóval.
Lech-Zürs, havazás után, nyugaton már véget ért a havazás
Lech-Zürs, havazás után, nyugaton már véget ért a havazás
Az még kérdéses, hogy az északi oldalon meddig ér el a havazás, néhány síterepre ráférne a friss hó. Például Lackenhof-Ötscher ma jelentette be, hogy a következő nagyobb havazásig nem üzemelnek (csak a gyerekpálya). Az itteni bérlet érvényes a közeli Hochkarra, ahol most is havazott és a forgalmon is látszott a hóbiztosság előnye.
Hochkar, 1490 m, havazás a webkamerán
Hochkar, 1490 m, havazás a webkamerán
A karintiai Ankogel-Mallnitz síterepén a központi felvonó romlott el, itt ezért tart zárva a síterep, amíg el nem készülnek a javítással. Vélhetően holnap már nyithatnak. Az itteni bérletet át lehet tenni a közeli Mölltal gleccserére, ahol nincs hóhiány.

Csütörtök estétől tehát havazás kezdődik Ausztriában, péntek tűnik legerősebb napnak, de kisebb adag még hétvégére is jut. A délről érkező hófelhők sokat javítanak majd a szomszédos szlovén (főleg a Júliai-Alpok) és olasz síterepek hóviszonyain is. Terveink szerint pénteken nagy figyelemmel követjük a hópihék megérkezését.
Zillertal Arena
Planai - Schladming
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.