Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Havazás érkezik az Alpokba

2024.02.19. Bata Attila

Felcsillant a remény, hogy hosszú idő után újra átfogó és nagyobb havazás érkezik az Alpokba. Bár még kissé korai részletesebb jóslatokba bocsátkozni, most az látszik, hogy hétvégére visszatér a tél, és 1000 méter felett havazni fog.
Ma reggeli havazás, Obertauern wenkamera
Ma reggeli havazás, Obertauern wenkamera
Ausztriában már szinte biztos, hogy az idei február lesz a legmelegebb amióta regisztrálják a meteorológiai adatokat. Ezt már egy télies február vége sem tudja megakadályozni.

Ausztriában havazással indul a hét a magasabb régiókban. Ez nem újdonság az elmúlt időszakban is többször havazott a gleccsereken és a magasabban fekvő síterepeken. Az sem újdonság, hogy a havazásokat enyhébb időszak követi, mint most a hét közepén.
Az Ubimet előrejelzett havazása péntekre. Az egyik első előrejelzés, még vannak benne bzonytalan tényezők.
Az Ubimet előrejelzett havazása péntekre. Az egyik első előrejelzés, még vannak benne bzonytalan tényezők.
Az „igazi” havazást csütörtökről péntekre várjuk, ennek területi és mennyiségi eloszlását az Ubimet térképe próbálja megjósolni. Vorarlbergtől a keleti hegyekig kb. fél méter várható a gerinc mentén, de a magasabban fekvő völgyekben is hullhat néhány centiméter hó, mivel a havazás határa rövid időre 1000 méter alá süllyedhet.

A változást egy mediterrán ciklon okozza, amely az Alpok déli oldalára is meghozza a havazást, így az olasz és szlovén pályák is kapnak havat.

Fontos, hogy mivel még csak hétfő van, a fent jelzett értékek változhatnak péntekig. Pontosabb előrejelzések birtokában néhány nap múlva ismét jelentkezünk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.