Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazásra adtak ki figyelmeztetést Ausztriában

2024.02.22. Bata Attila

Régi ismerős tér vissza az olasz-szlovén-osztrák háromszögbe, a régóta hiányolt havazás. A havazásból bőven részesül Ausztria középső és nyugati részei is. Holnapra Tirol, Dél-Tirol és Karintia egyes részeire a közelgő havazás miatt narancsszínű (a 2. legmagasabb fokú) figyelmeztetést adtak ki az osztrák hatóságok.
Warth-Schröcken, a hétfői havazás
Warth-Schröcken, a hétfői havazás
Igazából nagyon nehéz pontos adatokkal szolgálni a mediterrán front esetében, hogy hol és mekkora havazás várható. Sok helyen egy fokon múlhat, hogy az egyik völgyben havazik, míg a másikban eső esik majd. Lesznek olyan osztrák területek, ahol havat sem látnak, de például Karintia központjában, Klagenfurtban is nehéz elképzelni, hogy Nassfelden méteres hó hullhat.
A narancsszínű figyelmeztetés érintett területei
A narancsszínű figyelmeztetés érintett területei
A legtöbb csapadékot a Karavankák környékére mutatják a térképek, ez Arnoldstein és a szlovén Júliai-Alpok síterepeit jelenti. Itt az egy méter sem kizárt, vagy akár ennél is több. Szintén a méteres határhoz lehet közel Nassfeld és környéke. A figyelmeztetés a felsorolt karintiai régiók mellett Dél-Tirolra is vonatkozik, ahol elég alacsonyan fog havazni. Tirol egyes helyein kb. 50 cm hó várható, a Hohe Tauern magasabb részein (pl. Mölltal) 80 cm várható, lentebb 30-40 cm. Szintén ennyit kaphatnak Gerlitzen, Heiligenblut, Katschberg vagy Turrach pályái.
Az Ubimet legfrissebb előrejelzése Ausztriára
Az Ubimet legfrissebb előrejelzése Ausztriára
A havazás és az eső határa (északon 500, délen 1200 métertől felfelé) többször is süllyedhet-emelkedhet a következő 24-36 órában. Ez nedves, vizes havat ígér, főleg az alacsonyabb régiókban. A meteorológiai állomások és síterepek hóadatainak ismeretében szombatra meglátjuk, hogy milyen magasan hány centi hóval lettek gazdagabbak az osztrák hegyek, és akkor kitérünk majd a következő napok időjárására is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.