Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után fellélegeztek a karintiai síterepek

2024.02.24. Bata Attila

Hihetetlen, hogy egy nap mennyit számít az egész síszezon szempontjából. Körülbelül 24 óra alatt annyi hó hullott, hogy lassan kisimult a karintiai síterep-üzemeltetők az utóbbi időben sűrűn ráncosodott arca. Felcsillant a remény a márciusi síelésre.
Turracher Höhe havazás után (Kép: Thomas Sobian - Kärnten Werbung)
Turracher Höhe havazás után (Kép: Thomas Sobian - Kärnten Werbung)
A hirtelen jött nagy havazást természetesen a tartomány turisztikai szakemberei is egyből kihasználták, hiszen a kifehéredett hegyoldalak többeket optimistává tehetnek szezon hátralévő részére.
Nassfeld
Nassfeld
A mediterrán front 80 cm havat hozott Nassfeld és Emberger Alm síterepeire. Katschberg 60, Heiligenblut 50, Turrach pedig 35 cm friss havat kapott. A tartomány keleti síterepeire, pl. Petzen, Koralpe vagy Klippitztörl pályáira is jutott néhány centiméter.
Almhotel Fichtenheim, Emberger Alm
Almhotel Fichtenheim, Emberger Alm
A nagyobb síterepek közelebb kerültek céljukhoz, vagyis a húsvéti záráshoz, amely idén április 1-re esik. Sőt! Ha a hóviszonyok engedik, akkor néhányan április 7-ére tervezik a szezonzárást.
Ankogel
Ankogel
A mostani havazás után Mölltal bejelentette, hogy a friss hómennyiségnek köszönhetően június közepéig meghosszabbítják a szezont. A karintiai síterepek felső részein eddig is volt hó, a mostani mennyiségek után a freeride zónák is síelhetővé váltak, természetesen a lavinaveszély mérlegelésével.
Katschberg
Katschberg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.