Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kb. 70 centiméter havat kaptak a Dolomitok síterepei

2024.02.24. Bata Attila

Az elmúlt 24-36 órában komoly havazás érte el az osztrák-olasz-szlovén hármashatár környékét. A ma reggeli képek és meteorológiai adatok alapján felfrissültek az Észak-Olasz síterepek. Az ismertebb településeken 20-30, a hegyekben 50-70 cm hó hullott ma reggelre.
Mai webkamerakép a Dolomitokból
Mai webkamerakép a Dolomitokból
A sportrajongók onnan értesülhettek a nagy havazásról, hogy a Dolomitokba (Val di Fassa) tervezett női szuper-g világkupa versenyt le kellett mondani a nagy havazás miatt. A szervezők tegnap estig küzdöttek az addig 40 centiméternyi friss hóval, amelyhez az éjszaka még további 30 centi hullott, így reggel kénytelenek voltak a versenyt törölni. Ráadásul a havazás sem állt el. Kérdéses, hogy holnapra sikerül-e a pályát előkészíteni.
Itt nem lehetett biztonságos versenyt rendezni
Itt nem lehetett biztonságos versenyt rendezni
A Dolomitok és környékének ismertebb településein ma reggelre az alábbi mennyiségű friss hó érkezett: Arabba 50 cm, Padola 43 cm, Cortina 38 cm, Falcade 35 cm és Sappada 28 cm. Ezeket az értékeket a települések magasságában, kb. 1200-1300 méteren mérték, kivéve Arabba, ahol 1630 méteren működik a mérőállomás. A hegyekben, kb. 1800 méter felett 60-70 centi körül alakult a friss hó mennyisége.
Livigno, behavazott asztalok
Livigno, behavazott asztalok
Szlovéniában is havazott, és most sajnálhatjuk, hogy nincs pénz Kanin síterepének megmentésére. Itt az elmúlt időszakban 139 cm hó esett, és ma reggel 297 centimétert mutatott a mérce. A működő síterepek közül Vogel örülhet, itt 60 cm hullott 36 óra alatt. A Júliai-Alpok többi síterepén vegyes a kép. Vagy a jeget kellett lekaparni a sífelvonóról és késve nyitott Krvavec, vagy zárva tartanak, mint pl. Kranjska Gora. Sajnos, a többi szlovén hegyre nem jutott a nagy hóból.
Vogel, megteltek a pályák a havazás után
Vogel, megteltek a pályák a havazás után
Olaszországban ezzel nem ért véget a havazás. Folyamatosan, kisebb-nagyobb szünetekkel folytatódik a következő napokban és szerdáig akár újabb 50 centiméter is hullhat a magasabb régiókban.
Monte Lussari, Tarvisio felett ma délelőtt
Monte Lussari, Tarvisio felett ma délelőtt
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.