Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik az osztrák hegyekben, a hétvégén nagyobb adag jön

2024.02.20. Bata Attila

Tegnap óta havazik Ausztriában az Alpok északi oldalán és a magasabban található régiókban. A havazás hamarosan véget ér, rövid időre ismét megemelkednek a hőmérsékletek, de egyre biztosabban látszik a hétvégi havazás, amelynek péntek lesz a legerősebb napja.
Ma reggeli webkamera. Kitzbühel, 1665 m, a legendás verseny indítóházánál a havat takarítják
Ma reggeli webkamera. Kitzbühel, 1665 m, a legendás verseny indítóházánál a havat takarítják
Az elmúlt 24 órában kb. 5-20 cm hó hullott a hegység északi oldalán. Néhány magasabb, 3000 méter körüli régióban a 30 centimétert is elérte a friss hó mennyisége. Vorarlbergtől egészen Hochkarig frissülnek fel a pályák, igaz csak a magasabb tartományokban.
Obertauern, Seekarspitz Tal ,1812 m ma délután
Obertauern, Seekarspitz Tal ,1812 m ma délután
A mostani havazásból jobbára kimaradnak a déli oldal síterepei, azonban hétvégére kárpótlást kapnak. A mediterrán ciklon meghozza a régen várt havat. A helyi meteorológiai intézet, Geosphere Austria, meteorológusa szerint a karintiai síterepekre (pl. Heiligenblut, Katschberg, Turracher Höhe, Gerlitzen vagy Bad Kleinkirchheim) 20-40 cm hó érkezik a hétvégre. Külön kitértek Nassfeldre, ahol 1000-1200 méter felett várnak havazást, a hegyekben 80 cm, az alsóbb részeken 10-30 centiméter friss hóval.
Lech-Zürs, havazás után, nyugaton már véget ért a havazás
Lech-Zürs, havazás után, nyugaton már véget ért a havazás
Az még kérdéses, hogy az északi oldalon meddig ér el a havazás, néhány síterepre ráférne a friss hó. Például Lackenhof-Ötscher ma jelentette be, hogy a következő nagyobb havazásig nem üzemelnek (csak a gyerekpálya). Az itteni bérlet érvényes a közeli Hochkarra, ahol most is havazott és a forgalmon is látszott a hóbiztosság előnye.
Hochkar, 1490 m, havazás a webkamerán
Hochkar, 1490 m, havazás a webkamerán
A karintiai Ankogel-Mallnitz síterepén a központi felvonó romlott el, itt ezért tart zárva a síterep, amíg el nem készülnek a javítással. Vélhetően holnap már nyithatnak. Az itteni bérletet át lehet tenni a közeli Mölltal gleccserére, ahol nincs hóhiány.

Csütörtök estétől tehát havazás kezdődik Ausztriában, péntek tűnik legerősebb napnak, de kisebb adag még hétvégére is jut. A délről érkező hófelhők sokat javítanak majd a szomszédos szlovén (főleg a Júliai-Alpok) és olasz síterepek hóviszonyain is. Terveink szerint pénteken nagy figyelemmel követjük a hópihék megérkezését.
Zillertal Arena
Planai - Schladming
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.