Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik az osztrák hegyekben, a hétvégén nagyobb adag jön

2024.02.20. Bata Attila

Tegnap óta havazik Ausztriában az Alpok északi oldalán és a magasabban található régiókban. A havazás hamarosan véget ér, rövid időre ismét megemelkednek a hőmérsékletek, de egyre biztosabban látszik a hétvégi havazás, amelynek péntek lesz a legerősebb napja.
Ma reggeli webkamera. Kitzbühel, 1665 m, a legendás verseny indítóházánál a havat takarítják
Ma reggeli webkamera. Kitzbühel, 1665 m, a legendás verseny indítóházánál a havat takarítják
Az elmúlt 24 órában kb. 5-20 cm hó hullott a hegység északi oldalán. Néhány magasabb, 3000 méter körüli régióban a 30 centimétert is elérte a friss hó mennyisége. Vorarlbergtől egészen Hochkarig frissülnek fel a pályák, igaz csak a magasabb tartományokban.
Obertauern, Seekarspitz Tal ,1812 m ma délután
Obertauern, Seekarspitz Tal ,1812 m ma délután
A mostani havazásból jobbára kimaradnak a déli oldal síterepei, azonban hétvégére kárpótlást kapnak. A mediterrán ciklon meghozza a régen várt havat. A helyi meteorológiai intézet, Geosphere Austria, meteorológusa szerint a karintiai síterepekre (pl. Heiligenblut, Katschberg, Turracher Höhe, Gerlitzen vagy Bad Kleinkirchheim) 20-40 cm hó érkezik a hétvégre. Külön kitértek Nassfeldre, ahol 1000-1200 méter felett várnak havazást, a hegyekben 80 cm, az alsóbb részeken 10-30 centiméter friss hóval.
Lech-Zürs, havazás után, nyugaton már véget ért a havazás
Lech-Zürs, havazás után, nyugaton már véget ért a havazás
Az még kérdéses, hogy az északi oldalon meddig ér el a havazás, néhány síterepre ráférne a friss hó. Például Lackenhof-Ötscher ma jelentette be, hogy a következő nagyobb havazásig nem üzemelnek (csak a gyerekpálya). Az itteni bérlet érvényes a közeli Hochkarra, ahol most is havazott és a forgalmon is látszott a hóbiztosság előnye.
Hochkar, 1490 m, havazás a webkamerán
Hochkar, 1490 m, havazás a webkamerán
A karintiai Ankogel-Mallnitz síterepén a központi felvonó romlott el, itt ezért tart zárva a síterep, amíg el nem készülnek a javítással. Vélhetően holnap már nyithatnak. Az itteni bérletet át lehet tenni a közeli Mölltal gleccserére, ahol nincs hóhiány.

Csütörtök estétől tehát havazás kezdődik Ausztriában, péntek tűnik legerősebb napnak, de kisebb adag még hétvégére is jut. A délről érkező hófelhők sokat javítanak majd a szomszédos szlovén (főleg a Júliai-Alpok) és olasz síterepek hóviszonyain is. Terveink szerint pénteken nagy figyelemmel követjük a hópihék megérkezését.
Zillertal Arena
Planai - Schladming
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, wifivel, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.