Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hétvégén itthon is megkezdődik a síszezon!

2009.12.18.
Hétvégén itthon is megkezdődik a síszezon! Végre elérkezett idén is az a várva várt hétvége, amikor megkezdődik a szezon a magyar pályákon is. Az idén kicsit késik a dolog, az előző évekhez hasonlóan a természetes hóból most sincs elég, úgyhogy minden a hóágyúkon múlik. Egy dolog biztos, ezen a hétvégén nem fog elolvadni a hó!

Nordica Skiaréna Eplény

Szombaton felszáll a Szent Sólyom, vagyis elindul az erre a névre keresztelt négyszemélyes ülőlift, amely ebben a tekintetben elsőnek számít magyar síterepen. A lifttől nagyon sokat remél a hazai síelős társadalom, komoly várakozás előzi meg beindítását. Egész héten a lifttől jobbra található kezdő pályák behavazása zajlott. Szerencsére a hideg partner volt ebben, de ahogy ilyenkor lenni szokott egy kis műszaki probléma akadályozta meg, hogy jobban hízzon a hóréteg a Bakonyban. Ha minden jól megy, akkor szombat reggel az egyes pályán már lehet síelni Eplényben.

Sípark - Mátraszentistván

Miután megérkezett a hideg, itt is elindították a hóágyúkat. Az már biztosnak látszik, hogy a szombati napra a Sípark felső része, ahol az 5-ös, 6-os, és 7-es pályákat találjuk, fog megnyílni. Az előzetes hírek alapján a hóréteg vastagsága eléri majd a fél métert a hétvégére megnyitott pályákon. A tervezett nyitás: szombat, reggel 9:30.

Kékestető

Az utóbbi napokban folyamatosan hóágyúzták a Déli sípálya felső szakaszát. Az időjárási körülmények itt is kedveztek a hógyártásnak. A tervezett nyitás december 19. reggel 9 óra. Nyitáskor működni fog a csákányos lift, húzó lift és ha lesz egy kis természetes hó akkor a tányéros lift is.

Nagyvillám - Visegrád

A Duna-kanyarban szombat reggel kilenckor lehet elkezdeni az idei téli szezont, hiszen itt egész évben nagyüzem van, köszönhetően az egyre népszerűbb gyepsízésnek. A téli változathoz az üzemeltetők az 1/A pályát készítették elő, amelynek a tetejéről csodás kilátás nyílik a környékre.

Szilvásvárad

Itt is folyamatosan gyártják a havat már napok óta, néha még az időjárás is besegített egy pár centi friss hóval. A szilvásváradi pályán szombat reggel kilenctől lehet majd síelni. A hét menetre érvényes bérlet 1000 forintba kerül.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 82 vendég és 7 regisztrált felhasználó látogatja.