Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás utáni helyzetjelentés a szlovén síterepekről

2016.02.04. sielok.hu

Havazás utáni helyzetjelentés a szlovén síterepekről A környező országokhoz hasonlóan, sajnos Szlovéniában is igen nehezen indult be a síszezon. Természetes hóban csak alig reménykedhettek az üzemeltetők, a síelési feltételek gyakorlatilag a hóágyúkon múltak.
A helyzet a magasabban fekvő területeken némiképp javult az elmúlt nap havazásának köszönhetően és ha szerencsés lesz a további napok kimenetele, akkor a csapadék az elkövetkezendő napokban hó formájában és nem eső formájában fog megérkezni!

Maribor-Pohorje

Az idei szezon vesztese eddig Maribor-Pohorje síterepe volt, a nagy pályarendszernek csak egy kisebb részét tudták megfelelő mennyiségű hóval ellátni. Az elmúlt napok felmelegedése sem tett jót a pályáknak, viszont tegnap - ahogyan a képen is látható - a felső részeken 5-10 cm friss hó hullott.
A kabinos lift felső állomása (forrás: Facebook)
A kabinos lift felső állomása (forrás: Facebook)
Rogla

A viszonylagos magassága miatt hóbiztosnak mondható síterepen se indult könnyen a síszezon, viszont mostanra a pályák döntő többségén már megfelelő a hómennyiség - kivétel ez alól a jurgovói fekete pálya. Ma reggelre viszont 15-20 cm friss hó lepte el a környéket, újra előidézve a télies hangulatot:
Friss hó a pályákon és napsütés Roglán
Friss hó a pályákon és napsütés Roglán
Krvavec

Krvavecen is folyamatos a küzdelem a szezonnyitás óta az időjárás viszontagságaival, ennek ellenére a pályák 2/3-ad része már stabilan nyitva van - a síterepen jelenleg is hóágyúznak és szintén jó jel, hogy az előrejelzések szerint nem csak hideg, hanem természetes hó is érkezik a következő napokban.
Dübörögnek a hóágyúk Krvavec lejtőin (forrás: Facebook)
Dübörögnek a hóágyúk Krvavec lejtőin (forrás: Facebook)
Cerkno

Bár Cerkno nem tartozik a túl hóbiztos síterepek közé, mégis itt van nyitva jelen pillanatban az egyik legtöbb sípálya Szlovéniában a síterep arányaihoz mérten. A természetes hó sajnos ezúttal elkerülte a környéket, de a pályákon még szépen kitart a meglévő mesterséges hóréteg:
A cerknói webkamera képe ma délután
A cerknói webkamera képe ma délután
Vogel

Vogel részére is már úgy kellett a hó, mint egy falat kenyér, a magas tengerszint feletti magasság itt garantálta, hogy hó formájában (kb. 20-30 cm) essen a csapadék és a környék csodaszép látványt nyújt. Sajnos azonban egyelőre a pályák kisebb része tart nyitva, további pályák nyitása az időjárás függvénye lesz...
Képeslapba illő viszonyok Vogelen (forrás: Facebook)
Képeslapba illő viszonyok Vogelen (forrás: Facebook)
Bovec-Kanin / Sella Nevea

A szlovén oldalon az új sílift előkészülete zajlik, de némi csúszás várható az átadásban, az előzetes tervek szerint januárban nyitott volna meg a 2013-ban ideiglenesen bezárt kanini pályarendszer. Amint újra megnyitja kapuit Kanin és újra létrejön az összeköttetés az olaszországi Sella Neveával, arról természetesen azonnal hírt adunk itt a Síelők.hu-n!
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.