Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvége: korai szezonkezdet a hazai síterepeken

2016.12.17. Bata Attila

A mostani hétvégével kezdik meg a hóágyúzható magyar síterepek az idei szezont. Az öt hóágyúzható hazai síterep közül négyen már biztosan lehet síelni szombat reggel. Az előző szezonokhoz képest az idén korán jött a szezonkezdet és nagyon biztatóak a kilátások az előttünk álló ünnepekre.
Az utóbbi évek legjobb szezonkezdetének néznek elébe a magyar síterepek. Utoljára 2012 decemberében lehetett ilyen korán megkezdeni a hóágyúzást, bár akkor az időjárás hétvégére kibabrált a hazai síterepekkel, ónos eső miatt le kellett állítani a lifteket.

Ami ennél is biztatóbb, hogy a forgalom szempontjából kiemelten fontosnak számító karácsonyi időszak időjárása jelenleg jól alakul. 2009-ig visszatekintve csak 2011-ben és 2012-ben sikerült a hazai terepeknek karácsonykor üzemelniük. Az idén nagyon esélyes, hogy az időjárás kedvező marad, és karácsonykor az összes hóágyúzható hazai síterepen lehet majd síelni.

Itthon a fehér karácsony esélye már egyre kisebb, de a helyi meteorológiai intézetek előrejelzései szerint így lesznek ezzel a svájci és osztrák települések nagy része is. A természetes hóra alapozó hazai síterepeknek, a jelen helyzet szerint, még jó ideig várni kell a havazásra.

A hétvégén már az alábbi négy hazai síterepen lehet síelni. Kékestetőn már régóta hóágyúznak, a nyitás esélyes lehet mostanában. A pontos és naprakész információk érdekében a síterepek honlapjait érdemes felkeresni.

Eplényben már múlt héten is lehetett síelni. Ez a videó december 15-én készült.
Mátraszentistván szombaton nyit az 5-ös és 6-os pályákkal
Mátraszentistván szombaton nyit az 5-ös és 6-os pályákkal
Zemplén Kalandpark már egy hete nyitva
Zemplén Kalandpark már egy hete nyitva
Visegrád pénteken nyitott esti síeléssel
Visegrád pénteken nyitott esti síeléssel
KOMMENTEK

Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.