Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvége: korai szezonkezdet a hazai síterepeken

2016.12.17. Bata Attila

A mostani hétvégével kezdik meg a hóágyúzható magyar síterepek az idei szezont. Az öt hóágyúzható hazai síterep közül négyen már biztosan lehet síelni szombat reggel. Az előző szezonokhoz képest az idén korán jött a szezonkezdet és nagyon biztatóak a kilátások az előttünk álló ünnepekre.
Az utóbbi évek legjobb szezonkezdetének néznek elébe a magyar síterepek. Utoljára 2012 decemberében lehetett ilyen korán megkezdeni a hóágyúzást, bár akkor az időjárás hétvégére kibabrált a hazai síterepekkel, ónos eső miatt le kellett állítani a lifteket.

Ami ennél is biztatóbb, hogy a forgalom szempontjából kiemelten fontosnak számító karácsonyi időszak időjárása jelenleg jól alakul. 2009-ig visszatekintve csak 2011-ben és 2012-ben sikerült a hazai terepeknek karácsonykor üzemelniük. Az idén nagyon esélyes, hogy az időjárás kedvező marad, és karácsonykor az összes hóágyúzható hazai síterepen lehet majd síelni.

Itthon a fehér karácsony esélye már egyre kisebb, de a helyi meteorológiai intézetek előrejelzései szerint így lesznek ezzel a svájci és osztrák települések nagy része is. A természetes hóra alapozó hazai síterepeknek, a jelen helyzet szerint, még jó ideig várni kell a havazásra.

A hétvégén már az alábbi négy hazai síterepen lehet síelni. Kékestetőn már régóta hóágyúznak, a nyitás esélyes lehet mostanában. A pontos és naprakész információk érdekében a síterepek honlapjait érdemes felkeresni.

Eplényben már múlt héten is lehetett síelni. Ez a videó december 15-én készült.
Mátraszentistván szombaton nyit az 5-ös és 6-os pályákkal
Mátraszentistván szombaton nyit az 5-ös és 6-os pályákkal
Zemplén Kalandpark már egy hete nyitva
Zemplén Kalandpark már egy hete nyitva
Visegrád pénteken nyitott esti síeléssel
Visegrád pénteken nyitott esti síeléssel
KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.