Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hinterstoder: komoly fejlesztéseket tervez az osztrák síterep

2020.09.10. Bata Attila

Nagyszabású fejlesztésekre készül a magyarországi piacon is egyre aktívabb felső-ausztriai síterep, Hinterstoder. 2023-ra három új ülőlifttel, új pályákkal, hóágyúkkal és víztározókkal bővítenék a jelenlegi síterepet. Új kapcsolat épülne ki a szomszédos települések irányába.
Hetek óta nyilvános a környezetvédelmi jelentés, amely a Hinterstoder és Vorderstoder közötti összeköttetés terveivel kapcsolatos. Lényegében jelenlegi síterep (Hinterstoder) kiterjesztéséről van szó a Stoder-völgy másik településéhez. A grandiózus tervek szerint Vorderstoder irányába három új ülőlift épülne. Az építkezés új pályákat is hozna 10,7 km hosszban, amellyel együtt a jelenlegi 40 kilométeres pályarendszer hossza 50 km fölé emelkedne.
A mostani tervek (sárgával a tervezett liftek)
A mostani tervek (sárgával a tervezett liftek)
A jellemzően 800-1100 méteres magasságban építendő pályákat hóágyúznák, amelyekhez két víztározó megépítését is betervezték. A parkolók számát jelentősen megnövelnék. Az összesen 1150 új parkolóból 850 épülne Vorderstoder településen, a többi a már meglévő liftek közelében. Az építkezés 2023 januárjában kezdődne.

A 117 oldalas környezetvédelmi jelentés hetek óta nyilvános és ezen a héten még véleményezhető az önkormányzatnál. Természetesen a beruházás ellenzői is hallatják a hangjukat, eddig 10 ezer aláírás gyűlt össze az építkezés ellen. Az észrevételek meghallgatása után a tartományi szakhatóság várhatóan október elején adja ki első állásfoglalását a 45 millió eurós költségvetéssel tervezett bővítésről.

A síterep bővítése és/vagy esetleges összeköttetése Wurzeralm síterepével már évekkel ezelőtt is felvetődött. Akkor, a jelenlegi tervekhez képest egy 4,5 kilométer hosszú alagút is szerepelt. Ebből nem lett semmi. A mostani elképzelés nagyon hasonlít a korábbi tervekre, leszámítva az alagutat.
Régebbi tervek, alagúttal és siklóval
Régebbi tervek, alagúttal és siklóval
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Alprima Aparthotel Hinterstoder
Új 2-8 fős Alprima Aparthotel apartmanok Hinterstoder kiskabinos liftjétől 500 méterre találhatók. 250 m²-es wellness részleg szaunákkal és pihenőszobákkal, zsemleszerviz, gyermek játszószoba, mosókonyha gondoskodik a vendégek kényelméről.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.