Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wurzeralm: felújították a siklóvasutat az osztrák síterepen

2020.09.07. Bata Attila

42 év balesetmentes közlekedés után új kabinokat kapott a wurzeralmi siklóvasút. A kabinokat nyár elején cserélték le, a nagyközönség már augusztus óta használhatja őket. A hivatalos átadást a hétvégén tartották volna, de az időjárás közbeszólt.
Több mint negyven év után cserélték le a két nagykabint a wurzeralmi siklóvasúton. Az 1978 tavaszán átadott siklóvasút, akkor még a legmodernebbek közé tartozott a világon. Hiába modernizálták 1996-ban, azóta erősen eljárt felette az idő. A kabinok több mint egymillió kilométert tettek meg baleset nélkül és közel 20 millió utast szállítottak télen-nyáron.

A felújítás igazából csak a kabinokat érintette, a pályán és az állomásokon csak keveset módosítottak, leginkább biztonságtechnikai szempontból változtattak. A régi, harsány színű kabinokat már tavasszal szétszerelték, majd nyáron kerültek fel az új kabinok. Nem volt egyszerű a 20 és fél tonnás kabinok beemelése a sínre, amelyek a tervek szerint legalább 20 évig biztosan üzemelni fognak.
A helyi tévé beszámolója augusztusban
Az új kabinokban 140 ember fér el, amely azt jelenti, hogy óránként akár 1450 utast is felvihet a siklóvasút a síterep fennsíkjára.

A beruházás négymillió euróba (kb. 1,45 milliárd forint) került. A felújítással már július végére végeztek, a sikló augusztus óta utasokat szállít. A hivatalos átadó ünnepségre tegnap került volna sor, de az időjárás miatt elmaradt.

A siklóvasút október 4-ig naponta közlekedik 8:30 és 16:30 között, délben egy rövid szünettel. Októberben hétvégeken és ünnepnapokon is jár november 1-ig, megfelelő
időjárás esetén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel die Traube csillagcsillagcsillag
Hotel die Traube Admont szívében 35 egyedileg berendezett fürdőszobás szobával, és saját étteremmel és bárral.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.