Menü ≡

Wurzeralm: felújították a siklóvasutat az osztrák síterepen

2020.09.07. | Szerző: Bata Attila
42 év balesetmentes közlekedés után új kabinokat kapott a wurzeralmi siklóvasút. A kabinokat nyár elején cserélték le, a nagyközönség már augusztus óta használhatja őket. A hivatalos átadást a hétvégén tartották volna, de az időjárás közbeszólt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Több mint negyven év után cserélték le a két nagykabint a wurzeralmi siklóvasúton. Az 1978 tavaszán átadott siklóvasút, akkor még a legmodernebbek közé tartozott a világon. Hiába modernizálták 1996-ban, azóta erősen eljárt felette az idő. A kabinok több mint egymillió kilométert tettek meg baleset nélkül és közel 20 millió utast szállítottak télen-nyáron.

A felújítás igazából csak a kabinokat érintette, a pályán és az állomásokon csak keveset módosítottak, leginkább biztonságtechnikai szempontból változtattak. A régi, harsány színű kabinokat már tavasszal szétszerelték, majd nyáron kerültek fel az új kabinok. Nem volt egyszerű a 20 és fél tonnás kabinok beemelése a sínre, amelyek a tervek szerint legalább 20 évig biztosan üzemelni fognak.
A helyi tévé beszámolója augusztusban
Az új kabinokban 140 ember fér el, amely azt jelenti, hogy óránként akár 1450 utast is felvihet a siklóvasút a síterep fennsíkjára.

A beruházás négymillió euróba (kb. 1,45 milliárd forint) került. A felújítással már július végére végeztek, a sikló augusztus óta utasokat szállít. A hivatalos átadó ünnepségre tegnap került volna sor, de az időjárás miatt elmaradt.

A siklóvasút október 4-ig naponta közlekedik 8:30 és 16:30 között, délben egy rövid szünettel. Októberben hétvégeken és ünnepnapokon is jár november 1-ig, megfelelő
időjárás esetén.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »