Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hinterstroder: három férfi világkupa futam a hétvégén

2016.02.25. | Szerző: Bata Attila
A felső-ausztriai Hinterstroder síterepén eredetileg két versenyt rendeztek volna a hétvégén, de a helyiek még bevállalták egy korábban elmaradt futam pótlását is, így már pénteken is lesznek versenyek. A pályára nem engedtek rá senkit a héten, nem is csoda, hiszen hétfőn még 20 fok volt a pályán.
h i r d e t é s
Talán a hazai rajongóknak is érdekes lehet a felső-ausztriai síterep versenye, hiszen ez még a közelebbi világkupa színhelyek közé tartozik. Hinterstroder már bejáratott színhely. Először 1986-ban rendeztek itt versenyt, a mostani lesz a kilencedik alkalom, de az is igaz, hogy öt év telt el az utolsó, 2011-es versenyek óta. Szombatonként szuper-g versenyt rendeznek, vasárnap pedig az óriás-műlesiklást. Eddig ez volt a forgatókönyv, most azonban péntekre is jut egy óriás-műlesiklás, a svájci Adelbodenben elmaradt futamot pótolják be.

Kép: Hinterstroder Weltcup / Facebook
A helyiek természetesen már régóta készülnek a versenyekre, de az időjárás kicsit közbeszólt. Hétfőn Ausztriában beköszöntött a "tavasz", és a sípályán is 20 fokot mértek. A szervezők gyors döntést hoztak, teljesen lezárták a pályát, még az edzéseket is megtiltották, hogy óvják a pálya minőségét, amely szerintük továbbra is "nagyon jó" és egy méter vastag rajta a hó. 

Kép: Hinterstroder Weltcup / Facebook
A csodás napsütésnek egyetlen előnye biztosan volt, a szervezők nagyszerű képeket készítettek a verseny helyszínéről és meg is osztották őket a nagyközönséggel.

Kép: Hinterstroder Weltcup / Facebook
A szombati versenyt 12:00-kor, a műlesiklásokat 9:30-kor és 12:30-kor rendezik. 

A hideg megérkezett, reméljünk a Hannes-Trinkl-ről elnevezett pályával sem lesz gond. legalább is a szervezők ezt ígérik. A versenyekre, egész hétvégén, közel 40 ezer nézőt várnak. 
Kép: Hinterstroder Weltcup / Facebook
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »