Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hintertux, Kitzsteinhorn és Mölltal maradt nyári síelésnek

2018.06.12. 2018.06.18. Bata Attila | frissítve: 2018.06.18.

Ez a három gleccser maradt meg még a síelésnek idén nyáron Ausztriában, de már itt sem a teljes időszakra. Idén nyáron már nincs alpesi síelés a Dachstein-gleccseren, Kaprun is bezár július közepe után, a tiroli gleccserek Hintertux kivételével pedig csak szeptemberben nyitnak újra.
Webkamera a Mölltal-gleccserről. Már készülnek a hétvégéi nyitásra
Webkamera a Mölltal-gleccserről. Már készülnek a hétvégéi nyitásra
A svájci Zermatt mellett már csak Hintertux maradt az európaiaknak, ahol egész évben síelhetnek. A tiroli síterep 18 kilométernyi pályájával reméljük az idén nyáron is állja a "havat". Érdekesség, hogy akik inkább a hó/jég alá merészkednének (előzetes regisztráció után), azokat is csodás látvány és érdekes programok várják a gleccser belsejében.
Kajakozás a gleccserben (© Tom Klocker)
Kajakozás a gleccserben (© Tom Klocker)
Ezt azért csak a bátrabbaknak..(© hindertuxergletscher.at)
Ezt azért csak a bátrabbaknak..(© hindertuxergletscher.at)
A többi tiroli gleccser közül Pitztal már áprilisban, Sölden május elején, Kaunertal és Stubai június elején zárt be. Itt már csak az első őszi havazások után nyitnak ki legközelebb. Az elmúlt két évben szerencsések voltunk, sok havat hozott szeptember és az összes tiroli gleccser ki tudott nyitni.
Dachstein letakarva (© Planai)
Dachstein letakarva (© Planai)
A Dachstein-gleccser közel 14 métert vesztett hosszából, egyre rosszabb a helyzet. A szakemberek úgy döntöttek, hogy vastagságában is folyamatosan zsugorodó gleccserre az idén nyáron nem engedik rá a síelőket. A más terepeken is alkalmazott védőfóliával takarták be a megmaradt havat, amelyet majd csak ősszel bontanak ki.

A közelebbi gleccserek közül kettőn még lehet síelni. Igaz, a Kaprun feletti Kitzsteinhorn csak július 22-ig, és jelenleg csak 1 pálya használható. Mölltalon hamarosan véget ér a karbantartási szünet és péntektől, június 16-tól ismét kinyit a karintiai gleccser.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.